מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- במאניה דיפרסיהבועז01/02/2013
עד מתי צריך לקחת תרופות?????????
אני כבר 8 שנים פלוס על למיקטל ועד לפני שנה הייתי על ליתיום
עד מתי אני אחיה על כדורים ???
כל החיים שלי סטטים כאלו אין לי בחורות בגלל זה וגם לא חברים באלי למות
עזרה עזרה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במאניה דיפרסיה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור03/02/2013שלום מוטי,
ניתן להבין את התסכול שלך מהעובדה שיש צורך ליטול כדורים במשך זמן ממושך. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי הפסקה של הטיפול התרופתי ברוב המקרים כרוכה בחזרתם של התסמינים של מניה או דיכאון ולא תמיד ניתן לחזור לאיזון מחדש ולהשתלט מהר על התסמינים.
חשוב לציין כי לא בהכרח הטיפול התרופתי הוא זה שגורם לקשיים ביצירת הקשרים הזוגיים ולתפקוד הירוד, אלא דווקא יש סיכוי שהמצב הנפשי שלך לא מספיק מאוזן וזה מה שפוגע בתפקוד.
אני מציעה לך לפנות לבדיקה פסיכיאטרית, עדיף לפסיכיאטר שמכיר אותך ואת המחלה איתה אתה מתמודד, כדי לעבור הערכה ולבחון מחדש את הטיפול שאתה מקבל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה המצב, אז כנראה שכדאי להפסיק
שמוליק03/02/2013שלום מוטי.
זה נכון שתופעות הלוואי של התרופות מפריעות, ואם הן עד כדי כך בלתי נסבלות, אז כנראה שכדאי לך להפסיק אותם, אבל תעשה את זה בהדרגה.
זה נכון שהמצב עלול להתדרדר, אבל אם אתה רוצה למות, אז באמת שכבר אין לך מה להפסיד.
חוץ מזה, יכול להיות שהפסקת התרופות זה בדיוק מה שיעזור לך.
גם אני סבלתי מתופעות הלוואי של התרופות, והאישפוז האחרון שלי היה שבגלל הסבל הזה נמאס לי מהחיים ורציתי למות.
בסוף הבנתי שהדרדרות במצב, ואפילו אם יהיה צורך באישפוז נוסף בכפייה - זה כבר לא ממש משנה לי יותר מדיי, והחלטתי לקחת סיכוי ולהפסיק.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שהכי מפריע לי פה
מוטי03/02/2013זה שאני כבר לוקח למיקטל יותר נכון מקפיד מאד לא לפספס
ועם כל זה אני כל הזמן במצב מאני
אני לא שפוי
צוחק כמו חולה נפש
עכשיו הרופא רשם לי איטומין הוא טוען שאני במאניה כרונית
ואני לא מסוגל לסבול תתופעות לואי הקשות מאד של הכדור הזה כמו למשל אי שקט
טישטוש ראיה
לאכול ללא הפסקה וכ׳ו
ועדיין לא עניתם לי על השאלה עד מתי אני אצטרך לקחת את כל הכימיקלים האלו???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי
רות04/02/2013שלום מוטי
אין לי מושג אילו תרופות ניתנו לך בעבר מלבד הליתיום וכיום הלמיקטל שאתה לוקח.
מה שכן נשמע לי ברור זה שהטיפול הזה לא מצליח במיוחד.
הייתי מחליפה רופא קודם כל ושנית בהתאם לזה גם יוחלף הטיפול התרופתי שיעזור לך לצאת מהמאניה והתסמינים שלה.
מאניה דיפרסיה היא מחלה שנמשכת כל החיים,על כן גם הטיפול בה הוא לכל החיים.
הכדורים שניתנים לחולי מאניה דיפרסיה אינם מרפאים את המחלה,הם עוזרים להתמודד עם התופעות שלה שמפריעות לחולה לנהל חיים תקינים עם עצמו ועם העולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)