שילוב רמוטיב וריטלין אפשרי ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב רמוטיב וריטלין אפשרי ?
    יניב
    02/02/2013

שלום,

אני בן 30 ומשתמש מזה כשנה ברמוטיב 250 מ"ג (2 כדורים ביום). אני חושד שאני סובל מהפרעת קשב וריכוז שמשפיע עליי מאד לרעה בעיקר בתחום האקדמי. קשה לי מאד להתרכז במטלות קריאה וכתיבה אינדווידואלית וכל דבר מסיח את דעתי (גם בסביבה שקטה כמו ספריה).
    האם ניתן לתקופה של כחצי שנה (עד תום הלימודים) לקחת ריטלין על פי מרשם של רופא המשפחה, ללא אבחון מסודר ? האם ניתן לשלב רמוטיב ביחד עם ריטלין ?

תודה רבה על התייחסותכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שילוב רמוטיב וריטלין אפשרי ? - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    03/02/2013

שלום עודד,
    קודם כל חשוב לציין כי יכולת להתרכז מושפעת ע"י גורמים רבים ועלולה להיפגע כתוצאה מהפרעות נפשיות רבות, כולל הפרעות חרדה ודיכאון. זאת אומרת שהפרעת קשב וריכוז היא לא הסיבה היחידה לירידה בריכוז. כדי לקבל טיפול נכון לבעיה שאתה מתאר, חשוב קודם כל לאבחן אותה, מאחר והטיפול הלא מתאים עלול להזיק ולא להועיל. למשל, ריטלין עלול להחמיר הפרעות חרדה וכך לפגוע עוד יותר ביכולת להתרכז ולתפקד. באופן כללי, אין מניעה והתווית נגד לשלב בין רמוטיב וריטלין, זאת כמובן אם הטיפול מותאם באופן נכון לבעיית המטופל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו