מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושת ריחוףאנונימית03/02/2013
שלום, אני בת 20
מההתבגרות סבלתי מדיכאונות, מחשבות אובדניות, בהמשך אישיות גבולית שהתחלפה בסוג של היפוכונדריה או אובססיה (את החלק הזה של חיי עוד לא אבחנו אז אני זורקת מושגים שנראים לי מתאימים. אם יש לכך חשיבות, אני יכולה לפרט יותר).
בחצי שנה האחרונה הרגשתי שסוף סוף אני קרובה ליציאה מהמעגל הזה עד שהתחלתי לסבול מהתקפי עצבים בלתי נשלטים, עד כדי וויכוחים, צעקות, קללות עם קרובים, ולפעמים ללא סיבה רצינית.
לאחרונה הצלחתי לקחת את עצמי בידיים ולחיות כמו בנאדם, לצאת קצת עם אנשים, לנסוע למקומות, לשתות, לעשן.
על זה רציתי לדבר.
לפני כשבוע עישנתי חשיש, לא כמות גדולה, אבל כזאת שהספיקה להשפיע עלי. אני לא יודעת עם זה בגלל זה כי יכולות להיות אין סוף הסברים למה שעובר עלי, אבל משום מה כשחשבתי עם עצמי לאיזה פורום מתאימה השאלה שלי, ידעתי שלפסיכיאטריה.
כל השבוע הזה אני מרגישה תחושה של ריחוף, לפעמים זה מתגבר.
מכירים את ההרגשה כשאתם גמורים מעייפות וכל החושים שלכם "מרחפים"? אין לי איך לתאר את זה.
זה מקשה עלי להגיב לסביבה, והרבה פעמים אני לא בטוחה עם עשיתי משהו או שזה היה בדמיון שלי.
מה קורה לי? אני מרגישה שזה פסיכולוגי, זה יכול להיות פסיכולוגי? זה יכול להיות בהשפעת החשיש? אולי הוא סופית הרס לי את המוח? נשמע לכם מוכר התופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוכרת
רות04/02/2013כן,זה מהחשיש.
לא דפקת לעצמך את המוח.
זה נראה לי יותר סוג של חרדה שלפעמים אנשים מפתחים מחשיש/גראס/מריחואנה.
לי זה קרה פעם לפני המון שנים.
כעקרון,החומר כבר יצא מהגוף שלך אם זה היה לפני שבוע,כך שמה שאת חווה עכשיו זה יותר על רקע היפוכונדרי/חרדתי/נפשי.
אם יש לך בהישג יד כדור הרגעה (קלונקס,קסנקס,לוריבן) קחי כמה ימים אחד. זה אמור להסתדר אח"כ.
כמובן שהחוויה הזו באה להראות לך שאת מאלו שמגיבים לא טוב לחומר הזה.נכון שלא כולם כאלה ויש אנשים שזה עושה להם נפלא או עוזר להם. אבל כמו שלא כולם מגיבים אותו הדבר לתרופות,כך גם במקרה הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
אנונימית04/02/2013אבל אני לא חושבת שזה חרדה מהחומר כי כבר שכחתי מזמן שעישנתי וזה גם לא היה לי בעבר, אני מעשנת לעתים רחוקות כשמזדמן עם חברים, ובהחלט לא מגזימה בכמויות. שכטה פה ושם בשביל הכיף, מאמינה שזה יותר בריא מאלכוהול כל עוד זה לעתים רחוקות. אז את מציעה ללכת לפסיכיאטר ולהוציא מרשם לקלונקס? מה אני אגיד לו?.. כאן עוד איכשהו אפשר להיתקל במישהו שמתייחס ברצינות אבל פסיכיאטר של קופת החולים יצחק לי בפנים ויאבחן לי סכיזופרניה ואלף מחלות ותרופות אחרות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושת ריחוף - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי04/02/2013שלום רב.
צריכת חשיש יכולה לגרום לעתים לאפקט אופורי של "התנתקות" או ריחוף". בד"כ מדובר באפקט זמני שפג עם סיום השפעת החומר.
ממליץ לך להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)