שאלת סמכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלת סמכות
    אני רק שאלה
    05/02/2013

שלום רב,
    ברצוני לשאול האם רופא משפחה רשאי לרשום או לעדכן מינון של תרופות נוגדות פסיכוזה, או שזה בסמכות הבלעדית של הרופא הפסיכיאטר?

תודה מראש על מענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלת סמכות

הוספת תגובה

• שאלת סמכות - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    05/02/2013

שלום רב,
    עקרונית, רופא משפחה רשאי לתת מרשם לכל התרופות הפסיכיאטריות מלבד התרופה -לפונקס, אך במקרה של תרופות מסויימות, הקופה לא תממן אותן אם התרופות לא נרשמו ע"י פסיכיאטר. כמו כן, בחלק גדול מהמקרים, רופאי משפחה בוחרים שלא לרשום תרופות פסיכיאטריות או לעדכן מינון מאחר וזה חורג מתחום המומחיות שלהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת סמכות - המשך

אני רק שאלה
    05/02/2013

תודה על התשובה. ברשותך, שאלה נוספת - האם זה סביר שרופא משפחה ינפיק על דעת עצמו מרשם במינון גבוה מזה שנקבע על-ידי רופא פסיכיאטר לחולה כרוני שנמצא במעקב פסיכיאטרי?
    רוב תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת סמכות - המשך - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    05/02/2013

אני מבינה שאת מתכוונת לשיקול דעת שמפעיל רופא משפחה בעיניין זה. לשאלה זו אין תשובה כללית, יתכן וההמלצה של רופא משפחה סבירה ויתכן שלא וכדי לקבוע זאת צריך לבחון פרטי המקרה לגופו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו