מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מציפרלקסניר08/02/2013
קוראים לי ניר אני בן 24 הפסקתי ליטול ציפאלקס לאחר שנה של טיפל יעיל במיוחד בחרדות!
הציפרלקס העלים לי לגמרי את החרדות והייתי בתחילת התהליך ב"היי" . לאחר שנה נגמר תוקפו של המרשם והחלטתי להיגמל מהכדור, הפסקתי בהדרגה בתחילה הורדתי מ10 ל5 מ"ג במשך חודש ואז ל2.5 מג במשך חודש נוסף, לאחר שבועיים החלו תופעות לוואי של סחרחורת וחוסר פיקוס בראיה בנלווה לשפעת שפקדה בי, בשבוע השלישי חשתי ניתוק מוחלט בשילוב של התקפי חרדה נוראיים ודיכאון עד לבכי (תחושה שלא חשתי בעבר) הרגשתי שהכל גדול עלי וראיתי ממש שחור.. לאחר 3 ימים של תחושה הזו קמתי בבוקר חרד אך הופתעתי לגלות שמצב הרוח שלי משתפר ,במשך השלושה ימים האחרונים אני מאוד מאושר ושמח לפעמים עולות בי חרדות לא קיצוניות שאני מצליח למתן בכוחות עצמי.
אחד מחברי טוען שאין לי איזור סירטונין וסביר להניח שלאחר ירידה משמעותית תיהיה עלייה משמעותית וירידה שוב אחריה..
האם יתכן כי בימים הקרובים אצתרך להתמודד שוב בתסמיני הגמילה? או שלשמחתי מה שאני מרגיש כרגע זה התחושה שאני נאלץ להתמודד איתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/02/2013זמן השפעת התרופה על הגוף :
זמן מחצית החיים כפול 5 .
ציפראלקס - 24 שעות , לכן לאחר 5 ימים תיאורתית קרוב לאפס.
מבחינה ביולוגית , ייתכן עד חודש, המוח מסתגל לשינו בריכוז הסרוטונין וביטוי הקולטנים.
המצב הקליני מנאוד תלוי במצב הפסיכולוגי והסביבתי וכן גורמים נוספים, כגון תזונה , שמש ועוד . ( שמש עוזרת ביצירת סרוטונין, כאשר חסר אור שמש - WINTER DEPRESSION ) .
התגובה מאוד אינדבידואלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)