מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מסוגל לקום בבוקררון14/02/2013
שלום רב,
יש לי בעיה אשר מלווה אותי כ15 שנה, החל מסביבות גיל 11, והיא חוסר משמעת עצמית משווע וחוסר יכולת ללכת לישון בזמן ולקום בבוקר.
פעם אחר פעם אני נוכח לדעת שנושא הקימה בבוקר כאילו לא בשליטתי, וכל פעם שאני חושב שהוא כן בשליטתי ומתחייב לעצמי לקום בשעה מסויימת אני מתבדה.
עוד מסיום הבית ספר יסודי הייתי מאחר כרוני יחיד במינו.
הייתי לעיתים מגיע לבית ספר באופן קבוע באיחור של שעה-שעתיים, עד שהושעתי על איחורים.
גם לאחר מכן... כיום אני סטודנט, ועל מנת לנצל את הזמן נכון אני נדרש לקום בבוקר מוקדם, אבל הבעיה היא שאני פשוט לא קם! גם בתקופת בחינות אני לא קם, ומתעורר במקרה הטוב ב9:00 במקום ב6-7... (9 זה מקרה טוב! יש מקרים שיותר)
הדבר פוגע בי בלימודים.
אציין שכשממש צריך לקום אני כן קם - אם יש לי מבחן בבוקר אני כן קם, וכן אם תהיה לי פגישה עם אדם חשוב שאסור בשום אופן לאחר אז אני אקום. וגם אם יתנו לי צ'ק של מיליון דולר אני אקום.
אבל כשזה נוגע למטלות החיים השוטפות - אני לא שולט בזה.
כל זה מבלי לפרט עוד על עצמי ושאר הקשיים.
השאלה היא מה עושים נגד זה? האם יש לזה טיפול תרופתי או פתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
שמוליק15/02/2013שלום רון.
אינני רופא.
יכול להיות שאתה פשוט ציפור לילה.
אם מבחינת מספר שעות השינה, אתה ישן "נורמלי", אז יכול להיות שזו הסיבה.
בכל אופן, לא נראה לי שטיפול תרופתי הוא הפתרון. לדעתי, צריך לנסות לשנות את ההרגל בהדרגה, וכל עוד אתה יכול להסתדר, אז פשוט תזרום עם זה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה לי שטיפול תרופתי יעזור לך
בועז15/02/2013הכי טוב שתשנה את הרגלי השינה שלך
בוא נגיד אתה רגיל ללכת לישון ב10
תתחיל לנסות לכת לישון ב9
וזה יעבור לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסוגל לקום בבוקר - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור17/02/2013שלום רב,
הקושי שתיארת עלול להיות חלק מהפרעה במחזור שינה ואם זה המצב, סביר להניח שטיפול במלטונין (הורמון שינה) יעזור לך. כמו כן, יש סיכוי שהקושי הוא חלק מבעיה אחרת, למשל דיכאון או הפרעה נפשית אחרת שבאה לידי ביטוי במוטיבציה נמוכה , הפרעות שינה ופגיעה תפקודית. במקרים האלו הטיפול הוא קודם כל בבעיה הנפשית העיקרית. בכל מקרה, חשוב שתעבור הערכה מקיפה של איש מקצוע כדי לאבחן את הבעיה ולקבוע מהו הטיפול הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)