עצה לגבי מרשם תרופתי מפסיכיאטר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצה לגבי מרשם תרופתי מפסיכיאטר
    רפי
    18/02/2013

שלום רב

לאחרונה אבי כבן 71 לקה בחרדה ודיכאון מדובר בתקופה של החודש האחרון אציין שאבי אדם בריא מאז ומעולם איש עבודה חרוץ עובד כחקלאי עצמאי במשך 44 שנה עובד שבעה ימים בשבוע כ 10-12 שעות ביום.
    אציין שאבי מעולם לא עבר שום חוויה דומה בעבר הוא טוען לפחות שאיננו יודע מה גרם לבעיה אותה חווה כעת, לא קרה שום דבר מיוחד הוא לא חווה שום אירוע טראומתי כלל והגורם איננו ידוע.

בכל אופן היינו אצל פסיכאטרית לפני יום והיא רשמה לו כדור מסוג " מירו " בנוסף לציפרלקס שהוא לוקח כעת מה שאני חושש ממנו זה תופעות לוואי ואחת מהן היא ש"מירו " גורם לחרדה כתופעת לוואי .
    השאלה שלי היא כזו .

1) כיצד ייתכן שרושמים כדור נגד חרדה ( שבה הוא לוקה לפי אבחנת הפסיכיאטרית) שתופעת הלוואי שלו היא חרדה ומתח ?

2) האם שילבו של מירו וציפרלקס הוא לא "אלים " מדי?

3)האם יכול להיגמל מהכדורים הללו מהר יחסית תוך כמה חודשים?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מדוע לא קיבלתי מענה לשאלה שלי?

רפי
    20/02/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה לגבי מרשם תרופתי מפסיכיאטר - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    21/02/2013

שלום רב,
    מירו הוא תכשיר נוגד דיכאון עם השפעה מרדימה. הכדור לא גורם לחרדה. התופעות הלוואי הנפוצות שלו הן ישנוניות יתר ועליה בתאבון. אכן בדרך כלל בטיפול בדיכאון מקובל להתחיל מטיפול בתכשיר תרופתי אחד ולא מהשילוב, אך כל מקרה לגופו ואני מאמינה שלפסיכיאטר המטפל הייתה סיבה בגללה המליץ על השילוב.
    שתי התרופות שהומלצו לאביך לא ממכרות ואין צורך "להגמל" מהן כשמחליטים להפסיקן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו