חשוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשוב
    אנונימית
    23/02/2013

שלום.
    אני פונה לכאן בגלל חברתי, שאותה אני מכירה מגיל הינקות.
    שנינו למדנו באותו הגן, באותו בית הספר, גרנו באותה השכונה, היינו הפכים גמורים אבל זה לא הפריע לחברות החזקה שצמחה בינינו.
    היא באה ממשפחה גרוזינית, לאם מאד נוקשה עם סיפור חיים ובריאות קשים, וככל שגדלתי יכולתי להבחין כמה שאימא שלה מחזיקה אותה ואת אחיה הקטן ברצועה ושהביטחון העצמי הירוד שלהם, המופנמות, באים מהבית.
    לשניהם לא היו חברים, שניהם היו ילדים שקטים בצורה מפחידה, דכאוניים.
    באיזשהו שלב אימא שלה החליטה שאני משפיעה עליה לרעה וביקשה שלא נפגש יותר, ככה נותק הקשר להרבה שנים וחודש כשנפגשנו שוב בתיכון.
    הקשר חזר לאט לאט, התחלנו לדבר, והסקרנות שלי, והלימודים בפסיכולוגיה עשו את שלהם. הבנתי שמשהו לא טוב קורה בבית שלהם, רק שמה? אין לי מושג מה לעשות ובגלל זה אני פונה לכאן, כי היא חשובה לי והמצב לא יכול להימשך ככה.
    אני אסביר לכם מה.
    הבחורה, כיום בת 20 (בגילי), בקושי יוצאת מהבית, בטענה שאימא שלה מאד חולה (סכרת) והיא חייבת להיות איתה. אחיה כיום השתקעה במחשבים, עזב את בית הספר, אובחן כסובל מפסיכוזה. לא יוצא מהחדר שלו!
    בפעמים שיצאנו שמעתי שיחות אקראיות שלה עם אימא שלה בפלאפון, אימא שלה הייתה צורחת עליה דברים כמו "איפה את? את רוצה שאני אמות? יש לי סחרחורת ואין מי שיביא לי מים"
    אימא שלה מרתקת אותה לבית, מסרבת לקבל עזרה, היא מקשה על בתה בצבא (יש לה את כל התנאים הכי קלים, ובכל זאת מידי פעם היא נאלצת לישון בבסיס ואז אימא שלה צועקת עליה באופן איום), אתמול בפעם הראשונה שכנעתי אותה לצאת בערב מהבית ולשבת איתנו ועם החברים שלנו, היא נהנתה בדרך השקטה שלה, אבל הפלאפון שלה לא הפסיק לצלצל, פעם אחרי פעם היא סיננה אבל הוא המשיך לצלצל, אימא שלה צרחה עליה שתחזור הביתה, צעקה שהיא בהתקף ואיימה.
    כשניסיתי להעלות את הנושא הזה בעדינות היא אמרה שזאת אימא שלה, והיא גידלה אותה ואת אחיה בלי גבר, כשהיא סובלת מסכרת, שהיא עשתה בשבילם המון ועכשיו הם חייבים לה, ובגלל שאחיה לא עושה שום דבר אז הכל נופל עליה. הטענה שלה זה שיש לה את האימא הכי טובה בעולם והיא חייבת לה את זה. חס וחלילה שאני לא אסכים איתה אבל באיזשהו מקום אין לה חופש להתפתח, להנות מהחיים, היא כל הזמן בלחץ ובדיכאונות, רזה באופן קיצוני, אבל מסרבת לקבל את זה שמשהו כאן לא בסדר, שהדברים לא אמורים להתנהל בצורה כזאת.
    ויש לי רק שאלה אחת.
    האם אני צודקת שמשהו לא בסדר שם, אם כן, האם יש דרך כלשהי שאני יכולה לעזור להן? להסביר שהמצב לא יכול להיות כזה? מה קורה שם? ...
    תודה מראש.
    נ.ב, ממש לא נעים לי להתערב בעניינים שלהם אבל אין לה עוד חברים או קרובי משפחה שיעשו את זה. ואני מרגישה שמישהו צריך לעזור לה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשוב

הוספת תגובה

• בהחלט סיפור מצער וכואב

שמוליק
    25/02/2013

שלום.

הסיפור הזה בהחלט מצער וכואב.

מה שניתן לעשות, זה לנסות לשלוח את האמא של החברה שלך לבית אבות או מוסד סיעודי אחר, אם הטיפול בה קשה.

אבל בכל אופן, היוזמה הזו צריכה לבוא מצד החברה שלך, ועל פניו, נראה שזה יהיה מאוד קשה לשכנע אותה לעשות צעד כזה.

מה שאפשר אולי לעשות, זה לנסות להעביר את המסר הזה בהדרגה. צריך קודם כל לשכנע אותה שמשהו לא בסדר.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/02/2013

יש קושי לקבוע על פי תיאור עד כמה המצב בעייתי, זה מאוד תלוי בחינוך, תרבות, הרגלים ועוד ואולי המשפחה לא מרגישה כמוך, זה מאוד אישי.
    ממליץ לנסות לדבר ולברר, לשתף את הרגשתיך ולהציע בדיקה מקצועית באם יש ספק.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו