דיכאון פסיכוטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון פסיכוטי
    אניה
    28/02/2013

שלום רב,
    אבא שלי מאובחן כסובל מדיכאון פסיכוטי. אחרי 3 שבועות של אישפוז בבית חולים, בהם התחילו טיפול ברספרידל ובונסרין, הוא שוחרר מבית חולים. במהלך האישפוז היה שיפור מסויים במצבו, שבעיקר בא לידי ביטוי בכך, שהוא היה רגוע יותר. העכשיו הוא 4 ימים בבית ונראה שחלה הרעה משמעותית במצבו, שוב פען התחילו להופיע פסיכוזות. האם מצב של רגרסיה כזו לאחר שיחרור מהאישפוז היא בגדר תופעה נורמלית/סבירה?בכל מקרה ביום ראשון יש לו תור לפסיכיאטר שיעריך מחדש את מצבו לאחר האישפוז, אך אנו מודאגים והדרך עד ליום ראשון נראת עוד רחוקה.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון פסיכוטי

הוספת תגובה

• דיכאון פסיכוטי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2013

לא אמור להיות רגרסייה
    השיחרור מבית חולים צפוי להיות במצב של תגובה קלינית / רמיסיה
    וללא מצבס פסיכוטי ואו מסוכנות.
    באם קיים מצב פסיכוטי , חוסר יכולת להפריד בין העולם הפנימי והמציאות וכן סיכוי למסוכנות עצמית או לסובבים , חובה לחזור במיידי לבית החולים להערכה חוזרת דחופה ובטח לא להמתין מס ימים - שבועות ...

לפעמים היציאה מבית חולים והגעה הביתה, מחמירה את התיסכול, ערך עצמי - תחושות אשם ועוד, מה שיכול לתרום להחמרה במצב הנפשי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון פסיכוטי המשך

אניה
    04/03/2013

שלום רב,
    תודה רבה על התשובה! אבא שלי לא הסכים לחזור לבית חולים, זאת הסיבה שלא חזרנו.
    אתמול היינו אצל הפסיכיאטר במרפאה (פגישה מתוכננת אחרי השיחרור). אבא שלי התהנג שם אחרת לגמרי ממה שהוא מתנהג אתנו בבית, אמא שלי ואני נוכחנו בפגישה וניסינו להסביר את המצב בפועל, אבל היה מאד קשה לעשות את זה בנוכחות האבא והרופא לא הסכים לדבר אתנו בלעדיו.
    בכל מקרה הוא העלה את המינון מרספרידל 1 ל 1.5 ובגלל שהוא נשאר בבית, אמר שאפשר גם לתת קלונקס. יש לי כמה שאלות:
    1. כמה זמן אמור לעבור על מנת שנרגיש את השינוי?
    2. האם חייבים להעלות את המינון בהדרגה (כלומר במקרה שלנו מ-1 ל-1.5) או שאפר היה לדוגמא להעלות אותו ישר ל-2? אני דואגת כי מכיוון שהרופא רואה התנהגות אחרת לגמרי מזו שאנו רואים, אינני בטוחה שהמינון הזה יעזור.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו