ללא כותרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ללא כותרת
    גבי
    02/03/2013

קבעתי טיסה עם חבר לאירופה לא הייתי שנים בחול , הרגשתי שאני עושה משהו טוב . עד שסיפרתי לחברים ואז בהדרגה נכנסתי ללחץ נפשי . שהתבטא במחשבות אני לא יודע אם אני רוצה לטוס זאת ויש כבר כרטיסים . הסידורים לפני דרכון שצריך לעשות מתעכבים ואני חושב שאני לא רוצה לנסוע . אני מתוסכל חצוי בין מחשבות טובות לרעות . אני בדיכאון או בהכחשה . הכל לא מצליח המאמצים שלי להכיר מישהי עולעם לי בבריאות הנפשית . אני לא מצליח לזכור שום דבר מה 8 שנים האחרונות למעשה אין לי זכרונות . אני חי בצל של עצמי . זכרונות מלפני 10 שנים ויות רשרק גורמים לי לרצות למות . ואני לא מרגיש שזה שונה ממחלה סופנית שרוצה לסיים את החיים שלו . כמו שזה לא חריג . אז סכיזופרניה קוטעת את החיים , וזה לא שונה . יש לי את כל הזכות להרגיש רע מכיוון שאין לי בסיס יציב . אין לי זכרונות מהשנים האחרונות למרות שעשיתי והייתי בהרבה מקומות מכיוון שאני חושב שהרגש מנותק מהתודעה . ואני לא יכול לבכות או להרגיש התרגשות ופעם אחרונה שבכיתי הייתה לפני 5 שנים באשפוז .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ללא כותרת

הוספת תגובה

• גבי, אתה חשוב!!!

שמוליק
    03/03/2013

שלום גבי.

אני חושב שאחת מהטעויות הגדולות בחברה בכלל היא שמודדים בן-אדם על פי ההצלחה.

יש הצלחה ויש הצלחה:

יש הצלחה שרואים אותה מייד, ויש הצלחה שרואים אותה אחרי זמן רב מאוד (ואולי אפילו לא מצליחים לראות אותה...)

אומרים שצחקו על מי שחשב על הרעיון של תיבת הילוכים אוטמטית, ורק אחרי שהוא הלך לעולמו, הבינו שהרעיון שלו הוא רעיון טוב.

יש לך תחושה קשה של כישלון שנמשך עשר שנים, וזה מאוד מאוד מובן, אבל דווקא בגלל זה, כל הצלחה הכי קטנה שלך היא מאוד משמעותית.

אפשר להדגים את העיקרון הזה: בקרקס מראים כיצד דובים משחקים עם כדור. כשאנשים משחקים עם כדור, זה ממש לא מעניין. לדובים יש מגבלה ביחס לבני אדם, ולכן כשדובים משחקים בכדור, למרות המגבלה שלהם, זה שמהו אטרקטיבי שמראים אותו בקרקס.

לא התכוונתי להגיד שאתה מוגבל, אבל יש לך קשיים שלאחרים אין. התווית של הסכיזופרן מעצימה כל התקדמות ושיפור שלך, גם אם הם קטנים.

הבעייה היא שהרבה פעמים נכון יותר להעלים את את התווית הזו מחשש ליחס החברה, והרבה פעמים החברה לא מבינה את זה ודוחפת עוד יותר למטה, אבל את האמת על עצמך תדע. אתה ממש לא "דפוק", וגם אם ייקח לך הרבה זמן עד שתגשים את חלומיתיך, צריכים להעריך מאוד את ההתגברות שלך על הקשיים.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שמוליק

גבי
    03/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו