סרטרלין לוסטרל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטרלין לוסטרל
    אוהד26
    05/03/2013

שלום רב,
    אני סובל מדכאון , חוסר מצב רוח , וחוסר מוטיבציה לעשות דברים באופן כללי . במשך תקופה מאוד ארוכה טופלתי ע"י ציפרלקס ובתקופה מסויימת בתוספת וולבוטרין[המינון הגבוה] ולא הרגשתי שזה עזר לי כלל... נטלתי את 2 התרופות במינונים גבוהים והדבר היחיד שהרגשתי באופן בולט מנטילת הכדורים [בעיקר בתקופת הציפרלקס ] זה הירידה המשמעותית בחשק המיני, שזה באופן פרטני מאוד מדכא.
    החלטתי להפסיק את הטיפול בכדורים לפני יותר מחצי שני , החשק המיני חזר לי פלאות.

שקלתי שוב לנסות טיפול תרופתי אחר שאולי סופסוף יגרום לי להפסיק להיות מדוכא כל הזמן , הזכרתי לפסיכיאטר שלי שלקחתי ציפרלקס בעבר וזה לא עזר לי , אז הוא החליט לתת לי סרנדה [שהביאו לי את הגנרי של זה , סרטרלין] ... לפני שלקחתי את זה, ביררתי באינטרנט והבנתי שזה אכן עובד על שיטת SSRI שהיא שיטה זהה לציפרלקס שלא עזר לי בשום צורה ורק גרם לי נזק לחשק המיני .

שאלתי היא האם יש ביקורות אחרות וטובות יותר לגבי הסרטרלין או שזה בתכלס אותו דבר כמו ציפרלקס וזה לא הולך לעזור לי ורק לפגוע לי בחשק המיני . אני פוחד להתסכן בלקחת אותו ...
    בנוסף לכך האם יש כדור אחר שידוע בטיפול בדכאונות והפעלת אנרגיה ומוטיבציה עם מינימום תופעות לוואי על תפקוד מיני ? כי אם הזכרון שלי לא מטעה אותי הציפרלקס לא עורר אלא התיש אותי יותר.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטרלין לוסטרל

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    05/03/2013

שלום אוהד.

אינני רופא.

אני מאמין שהנחת היסוד של הפסיכיאטריה האומרת שדיכאון נובע בגלל מחסור בסרטונין או איזה חוסר איזון כימי אחר במוח, איננה נכונה.

חוסר האיזון הוא תוצר של בעייה שנמצאת במקום אחר, ולמעשה התרופות מועילות בדיוק כמו שאלכוהול משמח, אבל כולם יודעים עד כמה זה לא טוב לצרוך הרבה אלכוהול באופן קבוע כדי להיות יותר שמח.

אמנם יש הבדל בין התרופות לאלכוהול, אבל העיקרון הוא אותו עיקרון.

יכול להיות שישנה תרופה אנטי-דיכאונית שאינה פוגעת בתיפקוד המיני, אבל בכל אופן, אם ה]גיעה בתיפקוד המיני מפריעה לך והנזק מרובה על התועלת, אז זה בהחלט נכון שלא לקחת תרופות כאלה.

בכל אופן, אני חושב שאתה צריך לחשוב לכתחילה על פיתרון בכיוון אחר, ולא לתלות את תקוותך בתרופות.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן אינך רופא

אייל
    05/03/2013

ולכן אתה לא מסוגל להבין עד כמה תרופות פסיכיאטריות מצילות חיים. לא-הן לא פותרות את הבעיה,אבל את החיים שלי הם הצילו. הייתי ממליץ לך לא להמליץ לאף אחד בנושאים שאינך יודע,או שהידע שלך סוביקטיבי. תרופות הן חלק לגיטימי ולעתים מחייב. יש תופעות לוואי ואני מוכן "לסבול" מתופעות לוואי ובלבד לא לסבול בגלל אי לקיחת תרופות.אני מדבר כמובן מנסיון אישי של הרבה שנים-תרופות הן הצלה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אתה בסדר.

שמוליק
    10/03/2013

שלום אייל.

קודם כל שתדע לך שאני מעריך את כל מי שמתמודד עם בעיות נפשיות, בלי שום קשר לשאלה האם הוא לוקח תרופות או לא. עצם ההתמודדות ראויה להערכה.

כמובן, שאני מעריך גם אותך.

אצלך התועלת של התרופות מרובה מהסבל מתופעות הלוואי, ולכן אין שום מניעה שתיקח תרופות. יש עוד הרבה כמוך.

עם זאת, יש גם אנשים כמוני שלהם תופעות הלוואי של התרופות היו בלתי נסבלות. אנשים כמוני צריכים לדעת על האפשרות הזו של הפסקת הטיפול התרופתי, ואף בניגוד להמלצת הרופא המטפל.

למרבה הצער, ישנן כל מיני מניפולציות. הרבה פעמים אומרים שתופעות הלוואי הן סימפטומים של המחלה. בכל המסגרות השיקומיות מחייבים את המשתקמים ליטול תרופות על פי המלצת הרופא המטפל, ומי שחושב שהתרופות מפריעות הרבה יותר ממזיקות לא תמיד יכול לעשות את הבחירה שנראית לו כטובה.

וחוץ מזה, רוב הפסיכאטרים אינם מטפלים רק בתרופות, וגם אלה שכן, אינם ממליצים על הטיפול התרופתי בלבד. לדעתי בכלל, הטיפול התרופתי הוא אינו העיקר, גם הוא מועיל, ומותר לי לומר את דעתי.

אצלך כנראה שהרופא היה הוגן ואתה יודע שתופעות הלוואי הן תופעות לוואי ולא היה נסיון לשנות ולומר שמדובר במשהו אחר, ואני שמח על כך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש ספר בשם בוחרים להרגיש טוב

בועז
    10/03/2013

אתה חייב לקרוא אותו
    במידה ויש לך דיכאון או חרדה
    אני מבטיח לך שזה יעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטרלין לוסטרל - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    11/03/2013

אכן גם ה לוסטראל- סרטרליין- הם תרופות השיכות לקבוצת הSSRI אך עדין מדובר על חומר אחר השונה מהציפרלקס ויש בהחלט מקום לנסות אותו- במיוחד בגלל מיעוט תופעות הלואי שלו- בעיקר בתחום המיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו