היכן נרשם בנאדם שעבר אבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היכן נרשם בנאדם שעבר אבחון
    רוני
    06/03/2013

שלום, רציתי לדעת היכן נרשם בנאדם שעבר הסתכלות ואבחון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תלוי מי איבחן

שמוליק
    06/03/2013

אם מדובר ברופא של שירותי הבריאות (המונח "קופת חולים" כבר לא פוליטיקלי קורקט...), אז הוא אולי יכול לרשום את זה לעצמו במחשב, ואם הייתה איזו הפנייה מרופא המשפחה, אז אולי יהיה גם שם רישום, אבל מעבר לזה, המידע הזה חסוי על פי חוק הגנת הפרטיות.

אם מדובר באיבחון במהלך הישרות הצבאי או בבדיקות שלפני הגיוס, אז זה יכול להירשם איפה שהוא במידע של משרד הביטחון, כדי שהמידע הזה יהיה זמין אם וכאשר אותו בן-אדם ירצה לקבל סיווג ביטחוני. גם המידע הזה חסוי עלפי אותו החוק.

אם מדובר באיבחון של מרכז לבריאות הנפש (שוב פעם הכוונה היא לבית חולים פסיכיאטרי, אבל המונח הזה כבר לא פוליטקלי קורקט), אז זה יכול להירשם איפה שהוא כדי שאם אותו בן אדם ירצה להוציא רשיון נהיגה או רשיון לנשיאת נשק או כל רשיון רשמי אחר מטעם המדינה שדורש כשירות נפשית מסויימת לצורך הוצאתו.

מי שמבקש קיצבת נכות, האיבחון נרשם איפה שהוא במוסד לביטוח לאומי.

בכל אופן, המידע הזה חסוי על פי חוק הגנת הפרטיות, והכי חושב אסור לפחד מהרישומים האלה...

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למחוק היסטוריה רפואית לא רלוונטית

רוני
    07/03/2013

אם אובחנתי בעבר כסובל מהפרעת אישיות סכיזואידית ועכשיו הכל בסדר ואחרי שירות צבאי מלא ואני רוצה למחוק את זה כי זה רשום אצל רופא המשפחה ובטח עוד מקומות מה אני צריך לעשות? אולי להיבדק מחדש אצל פסיכיאטר או אבחון חדש? כי זה מאוד מפריע לי וגם אני מוגבל להוציא רישיון לנשק לעבודה באבטחה בגלל העבר הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    08/03/2013

שלום רוני.

אם הבעייה היא שזה רשום אצל רופא המשפחה, אז אפשר שפוט להחליף רופא משחה, ואם זה לא יעזור, אז ניתן להחליף קופת חולים.

לגבי הוצאת רשיון לנשיאת נשק - מי שעבר אישפוז, צריך להצהיר על זה.

זה אומר, שאפילו מי שעבר אישפוז יכול תיאורטית להוציא רשיון, כי אחרת היה כתוב במפורש בטפסים של הבקשה להוצאת רשיון לנשק שלא ניתן להוציא, וגמרנו.

יכול להיות שיהיה צורך בחוות דעת עדכנית של פסיכיאטר שאתה יכול לשאת נשק, אבל חוות דעת שתבטל את האיבחון - אין דבר כזה עדיין...

בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו