אלה כללית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלה כללית
    גבי
    06/03/2013

אני בו 32 מעשן 6 שנים כ קופסא + ביום כל הנסיונות שלי להפסיק עלו לי אלפי שקלים וגם לא הייתה לי נכונות להפסיק מה שגרם לטיפולים לא להצליח , ומה התנסות שלי נוכחתי לדעת שטיפול ראשון עוזר ורק צריך כח רצון ואחרכך זה בזבוז כסף , אמנם זו לא בעיה רפואית אבל טוב להקדים תרופה למכה . אני לא מצפה לתשובות אבל רק דבר אחד יש לי לשאול האם כשאני מעשן נראה לי שכל מישאני רואה מעשן כאילו במצבי כאילו אם אני מעשן כבד אז נראה לי שמישהו אפילו שיגיד לי שמעשן 6 סיגריות ביום אני יחשוב שהוא מעשן סיגריה אחרי סיגריה ? האם אני דפוק ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלה כללית

הוספת תגובה

• לא!!! אתה לא דפוק!

שמוליק
    08/03/2013

שלום גבי.

קודם כל, אתה מודע לכך שיכול להיות שבן-אדם מעשן סיגריות בודדות ביום ויכול להיות שלמרות זאת, תחשוב שהוא מעשן כבד, ואתה יודע שזה לא נכון.

אם כך, אז זה ממש לא דמיון פרוע, ובודאי שזה מאוד מאוד רחוק ממצב פסיכוטי שהוא ממש איבוד של בוחן המציאות.

מה זה כן?

לדעתי, כשסובלים מאיזו בעייה, אז ייתכן שישנו נסיון לדמיין שגם אחרים סובלים מאותה בעייה, ושזו צרת רבים. אם זו צרת רבים, אז כמו שאומר הפתגם, זו חצי נחמה, והמטרה של המחשבה הזו היא להביא לאותה חצי נחמה.

יכול להיות שזה ההסבר לכך שכאשר אתה רואה מישהו מעשן, אז יש לך נטייה לחשוב שגם הוא מעשן כבד.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש אמת בדבריך

גבי
    08/03/2013

לפני תקופה מסויימת חשבתי שכל בן אדם מוזר הוא סכיזופרני . ועכשיו אני רואה אנשים וחושב שאם מישהו מעשן אז הוא " חולק " איתי את ההתמכרות קשה כמה שהיא .
    אני התחלתי לעשן לפני 6 שנים עקב מצב נפשי לא טוב במסגרת שיקומית שהייתה אמורה לעזור לי ונכנסתי בן אדם אחד ויצאתי בן אדם מעשן . אולי זה כי חשתי בידוד משאר העולם והאנשים בו . וזאת הבעיה כמו שאתה אמרת פעם באיזה הקשר .
    הבידוד הזה מהעולם שגורם לי להרגיש שאני מעשן בגפי .
    אתה מבין אותי ?
    אנימקווה שכן שלח לי את המייל שלך
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למחוק

גבי
    08/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

גבי
    08/03/2013

זה כאילו שאני רואה מישהו מעשן זה נותן לי הצדקה לעישון שלי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המייל שלי

שמוליק
    10/03/2013

שלום גבי.

לא נראה לי שהצלחתי לרדת לגמרי לסוף דעתך, אבל אני שמח שעודדתי אותך.

המייל שלי הוא [email protected]

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גבי
    08/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו