מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אין תגובה?ג3612/03/2013
שלום
חזרתי אחרי שנים לסרוקסט ומזה שבוע לערך על 20 מ"ג(1 כדור), אחרי כמה שבועות על 10 ו15 מ"ג.
מן הסתם הוא הכי קטלני בנושא השפיכה וכמעט בלתי אפשרי עד בלתי אפשרי להגיע איתו לאורגזמה. אין לי עדיין תובנות לגבי השפעתו האנטי חרדתית.
אני עם קלונקס בירידה מתונה מאוד(עכשיו על מעט פחות מ0.5 מ"ג), ויורד מלוסטרל(הייתי על 200 מ"ג ועוד כמה ימים ללא בכלל), כמו כן הפסקתי ממש לפני מס' ימים למיקטל(ניתן כחיזוק ללוסטרל).
בעייתי העיקרית היא חרדה(כללית, חברתית).
התחלתי ממש כעת בונסרין לשיפור עניין האנאורגמה וגם כי הוא מיישן ומרגיע. נטלתי שליש כדור(של 30 מ"ג) בשעת ערב ו"נפלתי" ל14 שעות שינה.
הבנתי כי ההשפעה המרדימה פוחתת עם הזמן.
מה שכן הוא בהחלט מרגיע, לפחות כרגע וזה ממש טרי.
האם הוא יכול להיות תחליף הולם לקלונקס שמלווה אותי שנים רבות?
האם הוא באמת עוזר לבעיית השפיכה שגורם הסרוקסט?
אני נמצא בטיפול פסיכולוגי בגישת סכמה תרפיה מזה שלושה חודשים.
ידוע לי מתשובותייך בעבר שאת מאוד בעד סימבלתה, אם כי הרופאה שלי לא מתלהבת, מה עוד שהכדור היחיד שבאמת עזר לי להפחתת חרדה הוא הסרוקסט(על אף שזה היה לפני שנים רבות - עם הפקסט לא הייתה לי הצלחה אגב). לא ניסיתי סימבלתה ולא סרוקוול שגם הוא להבנתי טוב נגד חרדות. אפקסור ניסיתי פעם וגרם לי להשמנה. הוא ומירו היו היחידים שגרמו לתופעה הזו אצלי עקב תיאבון מוגבר.
הבנתי שגם לבונסרין עלולה להיות השפעה כזו. האם זה באותה מידה?
היה חשוב לי לתת תמונה כמה שיותר מלאה, מצטער על האורך.
אודה לתשובתך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תגובה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/03/2013שלום !
אתה מעלה כאן שאלה קלינית לא פשוטה.
יש צורך בבדיקה יסודית של התרופות , משך הזמן, מינון תופעות לוואי
יש לקבוע יעדי טיפול , כגון הפחתת חרדה , טיפול בבעיות שפיכה ....
אני מבין שכעת אתה בשלב שינוי תרופתי, לכן זה גם זמן לא הכי משקף.
יש אפשרויות רבות להפחתת חרדה , תרופתיות וכן פסיכולגיות - התנהגותיות ( כגון: CBT )
לבעיות מיניות , שווה לנסות מירו במינון נמוך ( נגזרת חדשה של בונסרין) , וולבוטרין, אדרונקס וכו..
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)