מחשבות אובססיביות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות אובססיביות
    שירה
    18/03/2013

שלום רב,
    יש לי בעיה מוזרה: יש לי עבודה מספקת, בן זוג שאני אוהבת וסה"כ החיים שלי באמת מתנהלים על מי מנוחות. אבל אני סובלת משעמום (למרות שלא באמת משעמם לי. יש לי עבודה מאוד תובענית, סידורים, נקיונות ועוד דברים שאני צריכה לעשות). כמו כן, אני חשה תחושה של ריקנות קיומית. כאילו משהו תמיד חסר. לפעמים יש לי תחושה של חור שחור ואני בוכה ללא כל סיבה. חשוב לי לציין שאני מתפקדת בצורה טובה יחסית. מחזיקה בזוגיות ועבודה קבועה אבל בראש מתרוצצות מחשבות על מציאות אחרת טובה יותר, מעניינת יותר.....
    אני טיפוס שמאז ומתמיד חיפש הרפתקאות וריגושים מסוכנים.
    מעבר לכך, מדי פעם אני "נטפלת" לדמות (חבר לשעבר, מרצה מהאוניברסיטה, בעל של חברה) וחושבת עליו ומתעסקת בו בצורה אובססיבית. נכנסת לפייסבוק שלו עשרות פעמים ביום וכדומה. האם יש לי OCD? סוג של דיכאון?
    האם כדורים יכולים לסייע לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות אובססיביות

הוספת תגובה

• מחשבות אובססיביות - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    19/03/2013

שלום רב,
    התסמינים שאת מתארת יכולים להיות חלק מהפרעה נפשית אך לא בהכרח. יתכן ומדובר בקווים של אופי. במידה והתסמינים גורמים למצוקה ו/או פוגעים בתפקוד ולא מאפשרים לך לנהל אורח חיים מספק, מומלץ ורצוי לפנות לטיפול. כדי לקבוע מהו הטיפול המומלץ (פסיכולוגי, תרופתי או משולב), יש לעבור הערכה ואבחון ע"י פסיכיאטר מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו