תרופות אנטי דיכאוניות זה חרטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות אנטי דיכאוניות זה חרטה
    rugh
    19/03/2013

מגיל צעיר אני סובל מהפרעות חרדה ודיכאון. ניסית פבוקסיל פריזמה ציפרלקס ואפקסור.
    כולם במינונים גבוהים ולאורך זמן. אך אף אחד מהם לא עזר לי אפילו קצת. מלבד תופעות לוואי. צריך לעשות מחקר אובייקטיבי לא מטעם חברות התרופות ולראות על כמה אנשים באמת התרופות משפיעות. אני מוכן להתערב שיש מלא אנשים שלוקחים את זה מבלי לדעת שהתרופה לא עושה להם כלום. ויש רק אפקט פלצבו. אני דיכאוני וחרדתי מילדות וזה בטבע שלי שום תרופה לא יכולה לשנות את הטבע של הבן אדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תרופות אנטי דיכאוניות זה חרטה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    20/03/2013

שלום רב,
    בדומה לתחומי רפואה אחרים, גם בטיפול בדיכאון, התרופות לא משפיעות באופן אחיד אצל כל המטופלים, ולצד אלו שמגיבים טוב לטיפול ומצבם משתפר באופן משמעותי, ישנם אנשים שיגיבו באופן חלקי. כמו כן ישנם אנשים שלא מגיבים לטיפול התרופתי בנוגדי דיכאון, ולמעשה, אחרי שני ניסיונות טיפול כושלים, הסיכוי לכל תרופה נוספת לשפר את המצב הוא נמוך יותר. במצבים אלו בדרך כלל מומלץ להעזר בטיפולים הלא תרופתיים, כגון טיפול פסיכולוגי פרטני, קבוצתי, שיקומי וכד'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש הרבה אמת בדבריך

שמוליק
    20/03/2013

שלום.

מצבי רוח קיצוניים - הן מאניות והן דכאונות - מתחילות ממקום אחר לגמרי, וזה בא לידי ביטוי בחוסר איזון כימי במוח. חוסר האיזון הכימי במוח, הוא אינו הבעייה, אלא סימטום של בעייה שנמצאת במקום אחר. עובדה היא שאף פסיכיאטר לא ממליץ היום על טיפול תרופתי בלבד, אלא לשלב עם זה טיפול נוסף. אם כל הבעייה היא במוח, אז בשביל מה צריך טיפול נוסף??

זה נכון שהמצב הכימי במוח של מי שנמצא במצב רוח קיצוני לבין מי שלא שונה, אבל שינוי המצב הכימי הוא לא מה שבאמת פותר את הבעייה, ובאמת תופעות הלוואי של התרופות הפסיכיאטריות הרבה פעמים קשות יותר מהתועלת, אבל עם זאת, ישנם הרבה מטופלים שמעדיפים לקחת את התרופות.

אינני מסכים עם מה שאתה מנסה להגיד שאתה בעצם 'דפוק' ושאין לך תקנה מהדיכאונות; גם אם רק ניסית להתמודד ולא הצלחת, צריך לראות את עצם הנסיון בחיוב רב; הישג שמושג בקושי ובעמל הוא חשוב, ובסופו של דבר יועיל בהתמודדויות אחרות.

אני מציע לך לנסות דרכי טיפול אחרות.

כח טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו