פאראנויה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פאראנויה
    דני
    21/03/2013

אשתי בת 40 לפני עשר שנים התחיל לאישתי דכאון ומחשבות כפייתיות היא טופלה בפרוזק ואח"כ החליפה לסימבלטה היא על סימבלטה 90 מ"ג כבר כ 5 שנים וכשנה לוקחת 50מ"ג טופמקס נגד מיגרנה. בשנה האחרונה המחשבות הכפייתיות הפכו בהדרגה לפראנויה ממש.

האם זה יכול להגרם מהסימבלטה? מהטופמקס? אנחנו לא יכולים להתייעץ עם פסיכיאטר כי היא לא רוצה ללכת אליו.

אשתי כבר כמה שנה נמצאת עם מחשבות פרנואידיות. יש לה תאוריה על קבוצת אנשים עשירים שיש להם כח כל יכול כמעט כמו לאלוהים הם משחדים, מאיימים סוחטים את כל מי שהיא מכירה כולל אמא שלה אחותה בפאריז אח שלה הפסיכיאטרית שדברה איתה. מה הם רוצים ממנה? זה בכלל לא ברור לפעמים הם רוצים לגרום לזה שנתגרש ואז הם יכריחו אותה להתחתן איתם (עם מי מהם? לא ברור...) לפעמים הם סתם רודפים אותה כדי לעשות לה רע ולפעמים הם רודפים אותה על מנת שתסכים לעבוד בשבילם בתור מנכ"ל (קצת מחשבה מאנית לדעתי) לפעמים האיש העשיר וחבריו רודפים אותה סתם כי הם חולי נפש. בחודשים האחרונים זה התגבר ולפעמים אי אפשר כבר לנהל איתה שיחה הגיונית אבל לרוב אפשר. היא משוכנעת שאני בוגד בה עם מישהי מסויימת וגם יש לי תינוק ממנה. כמובן שזה חסר שחר לחלוטין ואין לה שום סיבה להניח את זה וכן הגברת הנ"ל נשואה באושר.

היא כבר שנתיים מסרבת בכל תוקף להגיע לפסיכיאטר שלה בכל מיני תרוצים אבל במיוחד בגלל שהיא לא רואה את עצמה חולה כל מה שרשמתי לעיל לדעתה זו אמת לאמיתה ומי שצריך ללכת לפסיכיאטר זה אני, האיש העשיר, אמא שלה וכו'. אני חושב גם שהיא מפחדת בסתר ליבה שהוא יגיד שהיא פסיכוטית ואז היא תצטרך להודות בזה (אפילו לעצמה).

האם למישהו יש רעיון איך לגרום לה להגיע לפסיכיאטר? או להסכים לקחת תרופות נוספות? או לשנות את הקיימות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פאראנויה

הוספת תגובה

• השערה

שמוליק
    24/03/2013

שלום דני.

ייתכן שיש משהו אמיתי בדריה של אשתך.

כסף הוא כוח חזק מאוד שהיתן באמצעותו להשפיע על אנשים, רק שההשפעה הזו מוגבלת, ואשתך כנראה נסחפה לגמרי.

מה שנראה לי שניתן לעשות במצב הזה זה לנסות לברר מאיפה זה התחיל, וכנראה שזה התחיל באיזה מקום שיש בו קצת הגיון. תובנה זו יכולה להוביל לפתרון.

דרך אגב, כשאני מנסה לחשוב על מה שקרה לי בגיל 29, אז אפשר לומר שמאחורי הפראנויות שהיו לי שהובילו לאישפוז כפוי, היה איזה שמץ של אמת.

כידוע, השתחררתי מהצבא על סעיף נפשי שהוביל לאישפוז הראשון בגיל 18, ואני בהחלט משוכנע שזה היה בלתי מוצדק.
    אפשר לומר שזה היה הטריגר להדרדות במצב בשנית;

הבעייה הייתה שהחברה כחברה, לא הייתה מוכנה לתת לי איזו דרך לתקן את עצמי. ברגע שהבנתי שאותה חברה שהייתי בקרבה איננה מוכנה לקבל אותי או לאפשר לי לתקן את עצמי כדי להתקבל בה, אז באו פרנויות שאני הולך להיות בקרוב קצין ביחידה קרבית, ולפקד על איזה מבצע שיציל את העולם...

אבל, היה כאן ניצוץ של אמת בכך שהחברה לא בסדר שהיא איננה מוכנה לקבל אותי בגלל הפטור מהצבא והאישפוז.

אני מניח שאתה יודע יותר טוב מכל אנשי המקצוע מה עבר על אשתך לפני שזה התחיל, ולכן אני בטוח שאתה יכול לנסות לחשוב מה קרה ואיפה היא נסחפה, ואני בטוח שזה יכול לעזור. התובנה הזו היא הדבר החשוב ביותר לפתרון טוב ואמיתי.

בהצלחה,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי הצלחת להגיע להכרה שיש אצלך בעיה

דני
    25/03/2013

מעניין לדעת איך הצלחת להגיע למסקנה שהבעיה אצלך ולא בעולם? זה מרתק. גם בתקופות שהיא בסדר (שנהיות נדירות יותר ויותר) היא עדיין לא מבינה שיש בעיה. יום אחד היא קלטה והסכימה להתחיל טיפול אבל כבר למחרת היא הגיע למסקנה שאני והפסיכיאטרית בעצם הולכנו אותה שולל. במחלה הזאת אין שום סיכוי לשיחה הגיונית אי אפשר לשים את הקו כמו שאתה אומר בין המציאות לבין הפרשנות של המציאות שהופכת להיות המציאות החדשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו הייתה בהחלט שאלה מאתגרת

שמוליק
    03/04/2013

שלום דני.

חשבתי על השאלה שלך הרבה זמן, ונראה לי שלא באמת ברור לי שהייתה באמת הכרה כזו...

בכל אופן, ישנם כמה שלבים:

כפי שהרופאה כתבה בתגובה, זה מה שקורה, בטוחים שכולם טועים, ורק אני צודק, וקשה מאוד לצאת מזה, והרבה פעמים, אין ברירה - וצריך להגיע לאישפוז כפוי...

אבל ישנה בעייה כללית והיא שידוע שהליכה לטיפול - פירושה קבלת סטיגמה חברתית שלא ניתן להשתחרר ממנה, וממילא הרבה פעמים מי שזקוק באמת לטיפול לא מוכן ללכת כדי שלא לחטוף את הסטיגמה שאח"כ לא יהיה ניתן להשתחרר ממנה, ורואה במי שמציע לו ללכת לטיפול כמישהו שרוצה להדביק עליו את הסטיגמה.

באישפוז כפוי, נאלצים להפעיל כוח, באיזה שלב, המטופל מבין שהוא לא סופרמן, והוא לא יכול להתגבר על הצוות, ואז הוא נאלץ ליישר איתם קו, ולא לעשות "בלאגנים", אבל השאיפה היא להגיע לתובנה שהצוות אמור לעזור לו, ועד שלא יהיה אמון של המטופל - אין הרבה מה לעשות...

באיזה שהוא שלב שהייתי במחלקה הפתוחה קיבלתי את ההסבר שההתפרצות קרתה בגלל חוסר איזון כימי וצריך תרופות, אבל אני די מסופק האם באמת קיבלתי את ההסבר הזה או שאיפה שהוא היה לי מקום בלב שלא האמין. עובדה שזמן קצר אחרי זה היה התחלתי לחשוב והגעתי למסקנה שונה.

בכל אופן, כדי שיהיה ניתן לעזור לאשתך צריך לקנות את האמון שלה ויכול להיות שלצורך זה צריך "לרמות" אותה ולהגיד לה שהיא בסדר(ואולי יש בכך מן האמת...), וברור שלוקחים סיכון שכאשר היא תגלה את זה היא תגביר את חוסר האמון...

זה ממש לא פשוט, ואני מבין אותך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאראנויה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    25/03/2013

שלום רב,
    אחד המאפיינים העיקריים של המצב פסיכוטי, הוא השכנוע הבלתי ניתן לערעור של האדם הפסיכוטי בדעותיו, כך שאין שום דבר "לשכנע" את האדם שתפיסותיו שגויות או מעוותות. יחד עם זאת, לפעמים, ניתן ע"י גישה אסרטיבית, להביא את אותו האדם לטיפול, זאת מתוך הנחישות של המטפל / בן זוג / קרוב משפחה. במידה וגם זה לא עובד והאדם החולה כתוצאה ממצבו עלול להוות סיכון לעצמו ו/או לסביבתו, יש לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולבקש להוציא הוראה לבדיקה כפויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון לבעיה

נסיך
    06/04/2013

אשתך בריאה למעשה,
    אולי אתה לא מבין את הסיבה אך הנה הסיבה

יש סרט שנקרא thrive
    אתה יכול לכתוב את המילה בגוגל לצפייה
    יש קבוצה של אנשים עשירים שרוצים לשלוט בעולם

אשתך היא נשמה טובה טהורה רגישה
    נשמה בוגרת
    שמנסה להזהיר

יש הרבה אנשים שפועלים לסיום התכנית החולנית של אותם עשירים
    שלמעשה רצחו אנשים שהמציאו דברים לחיים טובים שמחליפים את חברות החשמל שמזיקות לאוזון.

עם זאת
    יש דרך לעזור לאשתך

מישהי שאני מכיר בגיל 16עד 17
    לקחה תרופות פסכיאטריות.

בגיל 17 היא החליטה שנמאס לה מהתרופות
    הגיע אליה הספר הסוד מאת רונדה בירן

היא קראה את הספר הסוד
    אחרי כן הגיע אליה הספר המסע מאת ברנדון בייס

הספרים האלה הם הסיבה לכך שהיא בריאה נפשית
    היא בריאה בכל המובנים

היא קראה את הספר כוחו של תת המודע מאת ג'וזף מרפי

הספרים האלה מומלצים לכל אדם.

אלו הספרים שאחרי קריאתם, אחרי יישומם
    בטוח אשתך נהיית בריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו