מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אישיות נרקסיסטית וזוגיותגאיה23/03/2013
שלום רב,
אני בצומת דרכים, אחרי שלוש שנים בזוגיות עם אדם הלוקה בהפרעה ובאופן קשה עליי לקבל החלטה האם להמשיך עם הקשר או לא.
המחיר האיום שהקשר גובה ממני ומילדיי הוא עצום. אני בפרק ב' ולצערי בשלוש השנים האחרונות אני חיה בגיהינום.
לבן הזוג שלי יש את כל הסימפטומים להפרעה.
הוא לוקה בהתקפי זעם מטורפים בהם אין לו שליטה על מה שיוצא מפיו. הוא מקלל אותי, משפיל אותי, מחטט בדבריי האישיים.
הוא קנאי ואובססיבי. מבטל את דבריי, מאשים אותי בכל מה שקורה וללא ספק מתעלל מילולית ורגשית.
אני מאבדת עצמי בתוך הקשר הזה. לאט לאט אני נעשית מבודדת.
כלפי חוץ הוא אדם אחר. מקסים ומבריק. אבל בבית הוא אחר. הוא ריגש לכל ביקורת, משתלט על כל תחום בחיי. אני משופלת לעיתים קרובות מאוד. קרובות מידי.
אני חיה בכאוס רגשי.
בכל פעם שאני מחליטה ללכת, האני המזויף שלו צץ ולו כדי לבלבל אותי שוב ולהשאיר אותי אבל תמיד פרצופו האמיתי מתגלה.
מצד אחד אני מבינה שהוא תוצר פגום של הטבע ושל בית קשה מאוד בו גדל ובגלל שהוא חולה קשה לי לעזוב אותי. מרגישה שאני מפקירה אותו.
מצד שני, אני לא יכולה לשאת יותר בהשפלות, בניתוקי הטלפון, בהשתלטות הטוטאלית על כל תחומי חיי ואפילו על המחשבות שלי.בהאשמות בלתי פוסקות, בפיחות הקיום שלי. במשחקי המח המעוותים שלו,. בתוך כל זה הלכתי לאיבוד.
הוא מניפולטור מבריק. אמן ההונאה.
עליי לקבל החלטה בימים הקרובים עקב שינויים במקום העבודה.
ממה שקראתי ברשת הסיכוי להצלחת טיפול הוא קטן מאוד, מה גם שבן הזוג שלי בטוח שכל העולם נגדו, שהוא תמיד צודק ופשוט לא מובן. אני לא רואה אותו מקשיב לשום ביקורת ממטפל.
האם להתנות את נמשך הקשר בטיפול? אני מאוד אוהבת אותו כי אני יודעת לאהוב. אבל לצערי אני אוהבת את מי שלעולם לא ידע אהבה מה היא.
אני לא רוצה שילדיי ימשיכו לגדול תחת הטרור הזה. האי ודאות, אנחנו הולכים על ביצים בבית.
כשהכל בסדר, הוא נפלא. אבל כשמשהו קורה ולא כזה שמצריך תגובה שלו בכלל הוא מתפוצץ.
אשמח לדעתך.
תודה,גאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משום מה דילגת עלי..אשמח לתגובה..
גאיה24/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אישיות נרקסיסטית וזוגיות - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק24/03/2013לגאיה שלום- את מתארת תמונה מאוד מורכבת וכלל לא פשוטה -במיוחד בשל העובדה שיש ילדים המעורבים בזה. ללא ספק עליכם לגשת לטיפול באופן ציידי- במידה ובן זוגך לא יהיה מוכן לגשת לטיפול אז עלייך לעשות זאת לבד- על מנת להבין מה קורה ומה הן אפשרויות הטיפול לפיתרון הבעיה- כמו כן יש לשקול לפנות לשירותי הרווחה-במיוחד אם נשקפת סכנה כלשהי לילדים- בכל מיקרה עלייך לפעול מהר ובאופן מייד על מנת להקל על מצוקתך ולמצוא פיתרון הולם וליצור סביבה בריאה לילדייך.המון בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

