כלים למטופל לבחירה בין דעות מומחים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלים למטופל לבחירה בין דעות מומחים
    אופיר
    24/03/2013

שלום, שמי אופיר בן 22. יש לי מאניה דיפרסיה וסכיזואפטיביות. כרגע עסוק בשיפור עניינים מיניים שדוכאו ע"י התרופות. פסיכיאטר אחד ממליץ לי כך, פסיכיאטר אחר אחרת ושלישי לגמרי משהו שונה...
    השאלה שלי היא מה הם הכלים שלי להחליט?
    נשמע לי שהפסיכיאטרים בעצמם מבולבלים. ממה נובע הבילבול הזה? האם אין מספיק ידע אמפירי בנוגע לכל שיטת טיפול? האם יש מחקרים שפסיכיאטר אחד מכיר ופסיכיאטר אחר לא מכיר? האם המחקרים כולם נלמדים במוסדות ההכשרה לפסיכיאטריה אבל לא כל פסיכיאטר זוכר את כל החומר?
    אני יודע שפסיכיאטריה זה לא מתמטיקה או אלגוריתם, כי צריך להרגיש את המטופל, אבל למה יש מגוון כ"כ רחב של גישות טיפול על אותה האבחנה ואותן תלונות?
    הכי חשוב לי לדעת מכל השאלות הללו- איך אני יכול להחליט? איך אני יכול לחקור את הנושאים הללו בצורה אפקטיבית?
    כי אם זה לא היה ברור - אני מאוד מבולבל.
    בתודה וחג חירות שמח,
    אופיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המדד - הרגשה אישית

שמוליק
    24/03/2013

שלום אופיר.

אינני רופא.

לדעתי, ההרגשה שלך היא היא המדד האמיתי הטוב והנכון. אתה לא תרמה את עצמך ותגיד לעתמך שאתה מרגיש טוב כשאתה לא. דרך הטיפול הטובה ביותר היא זו שאתה מרגיש איתה הכי נוח.

חג חירות שמח,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל מה עם שיקול דעת תרופתי

אופיר
    24/03/2013

בשיקול דעת תרופתי אני לא יכול ללכת ע"פ ההרגשה שלי מכיוון שאין לי ידע בתרופות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם התרופות - מטרתן לשפר את ההרגשה

שמוליק
    02/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל מה עם שיקול דעת תרופתי - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    02/04/2013

שלום רב,
    בדומה לתחומי רפואה אחרים, גם בפסיכיאטריה קיימות גישות שונות לטיפול באותה המחלה והבחירה בדרך הטיפול הספציפית מבוססת הן על המאפיינים של המחלה והן על העדפותיו של איש מקצוע. חשוב להגיע לפסיכיאטר מומחה שנוהג להתעדכן באופן שוטף במחקרים עדכניים בתחום, שעובד במוסד מוכר (בית חולים / מרפאה פסיכיאטרית ציבורית), שהינו זמין ופתוח לשאלות של המטופל וכמובן שיש לך כימיה איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלים למטופל לבחירה בין דעות מומחים - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    25/03/2013

שלום רב,
    בדומה למחלות גופניות רבות, גם במקרה של מחלות פסיכיאטריות, במרבית המקרים יש יותר מתרופה אחת / טיפול אחד שעשוי להועיל ולטפל במחלה. זאת ככל הנראה הסיבה שיש הבדלים בין ההמלצות שקיבלת, וזה לא מצביע על כך שהפסיכיאטרים היו לא מקצועיים או "לא מספיק טובים". לכל איש מקצוע העדפות שמבוססות על ניסיונו וזה לא גורע מאיכות הטיפול. מאוד חשוב מלכתחילה לפנות לרופא מומחה עם הסמכה מקובלת ובמידה ויש ספק בנוגע לטיפול המומלץ, לברר איתו את השאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובה היא שהם לא ממש יודעים

נ
    16/04/2013

פסיכיאטרים אמנם למדו הרבה שנים את מדעי המוח ורפואה כללית אבל הנפש-המוח מורכבים מאוד ונשגבים מבינתם, ורוב עיסוקם של פסיכיאטרים הוא השערות, הנחות, ניסוי וטעייה. לכן לפעמים הם מצליחים לעזור ולפעמים לא, ולכן גם כל פסיכיאטר יאמר לך משהו אחר על מצבך. הוא פשוט לא יודע מספיק. (אף אחד מהם לא יודה בזה כמובן..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו