צחוק בלתי נשלט -דיהיניביציה רגשית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צחוק בלתי נשלט -דיהיניביציה רגשית
    יוסי
    31/03/2013

שלום רב ד"ר נכבד ושלום לכולם!

אשמח מאוד אם תעזרו לי בנושא הבא!

אני סובל מתופעה שמתרחשת אחת לחודש בערך והיא אי שליטה בצחוק (כנראה הפרעה דיסאינהיביטורית רגשית)

פשוט קל לי מאוד לפרוץ בצחוק גם כשיש סיבה מצחיקה וגם לעיתים כשאני שומע משהו עצוב או כשצריך להיות רציני (ואני מדגיש בפירוש שבמקרים אלו אני מבין שהצחוק איננו במקום!)

כשאני מתחיל לצחוק ,תהא הסיבה אשר תהיה,קשה לי להפסיק ,והמחשבה או הטריגר כאילו יושבים לי במוח לא מפסיקים

אני מעוניין לפתור את הבעיה באופן כזה באמצעות כדור שיגרום לכך שיהיה לי קשה עד בלתי אפשרי לצחוק ,כלומר כדור שיחסום את רפלקס הצחוק.

האם יש כדור כזה ? אם כן אם אפשר דוגמאות ?
    עלי לציין שניסיתי מגוון עצום של כדורים אנטיפסיכוטיים במינון נמוך וכדורים נוגדי דיכאון וחרדה אך כלום לא עזר

שאלה נוספת: האם הכדור קלונידין יכול לסייע בפתרון הבעיה?
    או אולי כדורים נגד שיעול המכילים קודאין (קראתי שקודאין עשוי להעאלות את סף הריגוש כך שרק גירויים חזקים יגרמו לי לצחוק)

ושוב אני מדגיש: לא מפריעות לי המחשבות שגורמות לי לצחוק אלא מה שחשוב לי זה שבכל מקרה אני לא אהיה מסוגל לצחוק או שרק אצחק כאשר הגירוי יהיה חזק מאוד

אודה לכם מאוד על עזרתכם בנושא!
    אני אמור ללכת להתיעץ גם עם רופא נוירופסיכיאטר

חג שמח!פתח בחלון חדש
    הדפסת ההודעה
    הוספת תגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צחוק בלתי נשלט -דיהיניביציה רגשית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/04/2013

באם הצחוק במצבים לא תואמים וכן בכי לפעמים שלא מוסבר וללא סיבה, יש לשלול
    בעיה אורגנית, CT מח.
    יש צורך לשלול:
    PSEUDOBULLBAR AFFECT

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו