רספירדל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רספירדל
    רוני
    16/03/2008

מעוננינת במידע על התרופה רספירדל. לאיזה מצבים נותנים אותו? מה תופעות הלוואי האפשריות(כולן), האם זו תרופה שלוקחים לכל החיים או שניתן להפסיק אותה? מה ההבדל בינה לבין ליתיום?
    לצערי לא מצאתי חומר באינטרנט לכן אני פונה אליכם.

תודה מראש על תשובתם,
    רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רספירדל

הוספת תגובה

• ריספרדל

ד''ר אירנה נתנאל
    16/03/2008

רוני שלום,

ריספרדל היא תרופה לטיפול בחולי סכיזופרניה, השייכת לקבוצת תרופות המכונות נוגדי פסיכוזה. כמו תרופות אחרות בקבוצה זו, ריספרידל אינה מרפאת את החולים אלא מקילה את התסמינים. ריספרדל מפחיתה את תדירות ועוצמת ההזיות וההפרעות בחשיבה ומשפרת את התפקוד.
    ריספרדל נסבלת היטב על-ידי רוב החולים, גורמת פחות הפרעות בתנועה ופחות השמנה מאשר תרופות אחרות המשמשות לטיפול בחולי סכיזופרניה. במקרים נדירים עלול לגרום לתנועות לא רצוניות של העיניים, הפנים והלשון.

ליתיום מסייע בטיפול במאניה דפרסיה. ליתיום מפחית את העוצמה והתדירות של הקפיצות ממצבי ריגוש קיצוני לדיכאון עמוק המאפיינות מחלה זו. נוהגים לתת ברוב המקרים תרופה נוגדת פסיכוזה יחד עם ליתיום עד שיעילותו של הליתיום תבוא לידי ביטוי.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

רוני
    16/03/2008

שלום אירנה,

תשובתך היתה יותר ממספקת.
    תודה רבה.

האם תוכלי להרחיב ממש רק בכמה מילים בודדות על סכיזופרניה. אני מניחה שיתא לך לראות חולים במחלה ואשמח לשמוע על החיים איתה, האם הם חיים באופן נורמלי עם התרופות או שהם זקוקים לאישפוז תמידי? האם קיימת סכנה ואם כן מהי?מ האם הם מסוכנים לעצמם או גם לציבור? וכו'...

רב תודות,
    אני כמעט מתביישת לומר שאני בורה בנושא ומאחר וקיימות דעות קדומות רבות חשוב לי לדעת ממקור ראשון את האמת.
    רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

ד''ר אירנה נתנאל
    17/03/2008

שלום לך,

אני מכירה אנשים רבים שמשתקמים מסכיזופרניה, חוזרים לחי החברה ואף עובדים בשוק העבודה הרגיל (תוך תמיכה). הכל תלוי בחומרת המצב שהוא שונה מאדם לאדם. תמיד יש סכנה שאפיזודות פסיכוטיות יכולות להופיע שוב (בדרך כלל כתוצאה ממצבי לחץ חיצוני או פנימי). בחברה שלנו ישנם אירגונים רבים שעוזרים בתהליך השיקום: אמותת אנוש, אלמוג, צ'אימס, תעסוקה בדרך אחרת, עמיתים וכו'.

מידע רחב על המחלה ניתן למצוא באינטרת.

אשמח לענות על שאלות נוספות,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב!

רוני
    17/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו