מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בסרוקואלכפיר חייט09/04/2013
שלום,
שמי כפיר, אני בן 28, מטופל כבר מאז השחרור מצה"ל נגד דיכאון בציפרקלס (10 מ"ג ביום) ובשנתיים וטחצי האחרונות עקב הפרעות שינה גם בקלונקס (10 מ"ג ביום).
לאחרונה עקב הפרעות כעס פסיכיאטר רשם לי בנוסף גם סרוקואל, במינון התחלתי של 50 מ"ג כאשר אני אמור לקחת בהדרגה עד 300 מ"ג, לפני השינה
הדבר גורם לי לשינת יתר ועייפות רבה במהלך היום עד שקשה לי לתפקד במהלך היום הרגיל ולפעמים אף קשה לי להתעורר בבוקר משעון מעורר ואני ממשיך לישון לתקופות של 12-14 שעות.
השאלה שלי היא:
מה עליי לעשות, לדעתך, על מנת שאוכל לתפקד ביומיום בצורה נורמאלית, ללא עייפות כבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפיק את הסרוקוול בהדרגה
שמוליק10/04/2013שלום כפיר.
אינני רופא.
עייפות היא תופעת לוואי שכיחה של סרוקוול ושל תרופות אנטי-פסיכוטיות בכלל.
לא אחת הרופאים אינם אומרים את כל האמת, ומסבירים את העייפות כסימטום שלילי של המחלה.
מנסיון מר של התרופות האנטי-פסיכוטיות, זו הצעתי.
עם זאת, הפסקה של התרופה עלולה להחמיר את המצב, והיו כנראה מספיק מטופלים שניסו להפסיק ומצבם החמיר, אבל בהחלט יכול להיות שזה בדיוק מה שייטיב את המצב.
ככלל, אני מאמין שהטיפול העיקרי בבעיות נפשיות הוא לא ע"י תרופות. עובדה היא שאף פסיכיאטר אינו ממליץ על טיפול תרופתי בלבד, אבל ממליץ על טיפולים נוספים כגון פסיכותרפיה, C.B.T. וכיו"ב, ורובם אף עוברים הכשרה לטיפולים כאלה. אני מאמין שהטיפולים האחרים הם העיקר.
אם אתה יכול לסמוך על עצמך שאם תראה שיש החמרה במצב, אז תחזור לקחת תרופות, שווה לחשוב על האופציה של ההפסקה.
יכול להיות שהרופאים לא יגידו לך להפסיק עם התרופות כל כך מהר, כי זה עלול לסבך אותם עם משרד הבריאות...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק, תודה רבה על תשובתך
כפיר חייט10/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בסרוקואל - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/04/2013שלום כפיר
אל תפסיק בשום פנים טיפול ללא הוועצות עם המומחה שלך..
אתה לא רוצה לשחק בבריאות הנפשית שלך..לא כן?
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)