מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץ דחוף בנושא איבחון נוירולוגיהופ11/04/2013
שלום,
אודה על הפניה / קבלת ייעוץ:
אחי, אדם מדהים, בשנות ה- 30 המאוחרות.
אבא ל- 5 ילדים.
הוא אבא מאד מאד מסור. מאד.
אבא שלנו, הוא אדם עם הפרעה נפשית - זה מעולם לא אובחן, כיוון שמעולם לא הודה בזה שיש לו בעיה (זאת תמיד היתה אשמתינו או אשמת הסביבה...) - שבאה לידי ביטוי בהתפרצויות זעם מאד מאד קיצוניות, איבוד שליטה טוטאלית (מעבר לצרחות ואלימות, זה התבטא גם בריר מהפה וכו' וכו'). אנחנו סבלנו מאלימות קשה בזמני ההתקף שלו. כשהוא לא היה בהתקפים, חיינו תחת משטר דיקטטורי.
עכשיו,
אח שלי, למרות הניסיונות האמיתיים שלו לא להתנהג כמו אבא שלי. אישתו מעידה עליו, שיש רגעים שבהם המבט שלו משתנה (כך זה היה עם אבא שלנו. יכולנו לראות בעיניים שלו שהנה, "זה תיכף מתחיל"), ואז, הוא לא שולט בכעסים שלו. הוא אלים מילולית כלפי אישתו וילדיו. היא מתארת מצב בו הם חיים בפחד, והוא חי ברגשי חרטה.
אחי יודע שיש לו בעיה. אפשר להביא אותו לטיפול.
השאלה היא: לאיזה סוג של טיפול?
אפשר ללכת לפסיכולוג רגיל וכו', אבל מעבר לעובדה שייקח המון המון זמן לטפל (ובנתיים, הילדים ואישתו סובלים מאד), ייתכן ויש איזושהיא בעיה נוירולוגית, לא?
אין ספק שהוא מושפע מחוויות הילדות שלו וכו', אבל אם זאת בעיה נוירולוגית?
איך אפשר לאבחן?
אני מסרבת שאחיינים שלי יחוו את הסבל שאנחנו חווינו. אודה על כל עיצה או הכוונה.
אגב - הם גרים באזור הדרום.
בתודה מראש,
הופ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ דחוף בנושא איבחון נוירולוגי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/04/2013מומלץ לפנות לפסיכיאטר ולישקול טיפול בתרופה נוגדת דיכאון וחרדה ממשפחת SSRI , אשר יעילה במצבים של אימפולסיביות וקושי בשליטה על דחפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)