מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איקסל ושינהליאורה16/03/2008
שלום רב,
התחלתי לקחת איקסל לפני 6.5 חודשים.
היות והוא הפריע לשינה הפסיכיאטר הציע לקחת ואבן לפני השינה, נוסף לטראזודיל שאני לוקחת 8 חודשים.
התחלתי במינונים איקסל 50 גר' + חצי ואבן , בגלל בעיות השינה ירדתי לאיקסל 25 גר', במשך הזמן עברתי לכדור ואבן.
לפני כשבועיים העלתי את האיקסל שוב ל-50 גר', והיות ועדיין השינה שלי לא היתה טובה, ולפני השינה הוספתי מלטונין.
הפסיכיאטר טוען שעליה במינון האיקסל תפתור את בעיית הדיכאון, ואז השינה תהיה טובה יותר.
המצב היום הוא: 100 גר' איקסל + 10 גר' ואבן + אלטרולט + מלטונין – ועדיין שנתי אינה טובה – אני מתעוררת מוקדם בבוקר ולא מצליחה להרדם שוב.
שאלותי:
1 האם יתכן שאני לא מצליחה להתרגל לאיקסל, והוא מפריע לשינה?
2 אם היום אני מרגישה יותר טוב, אך עדיין מדוכאת - האם יש טעם להמשיך בטיפול באיקסל?
אציין כי לפני שהתחלתי עם האיקסל, היתה תקופה שישנתי טוב עם טרזודיל 50 מג' (החלפתי לאלטרולט כי הטרזודיל גורם לי להיות רדומה במהלך היום).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאורה
ד''ר ערן ואדים הראל16/03/2008יקיצה מוקדמת וחוסר יכולת להרדם שוב הינו תסמין שכיח בדיכאון. ראשית את האיקסל כדאי לקחת בבוקר. באם עדיין אין הטבה מספקת בתסמיני הדיכאון אחרי 4 שבועות של נטילת איקסל במינון 100 מג' אולי יש לשקול להחליפו. היוועצי ברופא המטפל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאורה18/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)