מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות חזקותאורח23/04/2013
שלום רב,
אני סובל מתסמונת אספרגר + OCD מחשבתי קשה + הפרעת חרדה ולא הייתי מטופל בזמן האחרון עקב חוסר תגובה לתרופות או לטיפול CBT וכן פחד מפני טיפול ותופעות לוואי של תרופות. נעזרתי בלוריבן שעזר לא רע, לפעמים עד 3 פעמים ביום, עד שלפני כשבועיים הוא פתאום הפסיק לעזור בכלל ונתקפתי בחרדה קשה, כמו התקף חרדה רק במשך כל היום כולו.
בנוסף הפסקתי לישון בלילה כמעט לגמרי, אולי בגלל החרדה ואולי בגלל מחשבות כפייתיות שלא אצליח להירדם, אבל החוסר שינה העלה את החרדה לרמה קיצונית עד כדי אובדן עשתונות ותחושה שאני נקרע לגזרים ולא יכול יותר לסבול.
פסיכיאטר נתן לי סרקוול XR 75 מ"ג, שלא הרגיע אותי בכלל אבל גרם לעייפות קשה שהפחידה אותי עוד יותר (יש לי פחד עצום מתרופות אנטיפסיכוטיות).
פסיכיאטר אחר ביטל את זה ואת לוריבן ונתן לי ואבן ואנפרניל (כיוון שלא הגבתי לפני כמה שנים לתרופות אחרות נגד חרדה ו-OCD). ואבן הביא הקלה חלשה מאוד בחרדה ולא עזר לי לישון בכלל. אנפרניל גרם לתופעות לוואי של בחילה קשה, כאבי בטן ותשישות פיזית שהגבירו את החרדה עוד יותר ולישון עדיין לא יכולתי.
הפסיכיאטר החליט שהמצב קשה (ובצדק), השאיר את הואבן ונתן לי שתי תרופות חדשות : רידזין 100 מ"ג לפני שינה להרגעה, רונקסין חצי כדור של 25 מ"ג לשינה.
כשבדקתי מה זה התרופות האלה גיליתי שמדובר בשתי תרופות אנטיפסיכוטיות קשות וחזקות שכיום לא מרבים להשתמש בהם בכלל. כשגיליתי את זה תקף אותי פחד עצום, שהתרופות ישביתו אותי לגמרי ויגרמו לי לעייפות ולתופעות לוואי קשות מנשוא. בגלל זה אני חושש לקחת את הכדורים, במיוחד שכנראה שואבן התחיל להשפיע קצת יותר והחרדה כרגע קצת פחות חמורה.
שאלתי האם חששותי מוצדקים לפחות בחלקם או שאוכל ליטול את התרופות הנ"ל ולמרות זאת לתפקד כרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות מוצדקים
שמוליק23/04/2013שלום.
מנסיון אישי שלי, לתרופות האנטי-פסיכוטיות יש תופעות לוואי קשות ובלתי נסבלות, ובגלל זה החלטתי להפסיקן (כמובן בהדרגה) על דעת עצמי.
בכל אופן, השיקול המרכזי הוא האם התרופות מועילות יותר או מזיקות יותר.
באופן עקרוני, אני מאמין שהדרך העיקרית לטיפול בבעיות נפשיות היא לא ע"י תרופות.
טיפולים אחרית כגון פסיכותרפיה, C.B.T., וכיו"ב יעילים יותר. ישנה תמימות דעים, שטיפול תרופתי בלבד אינו יעיל. לדעתי, אחרי ששאר הטיפולים מטיבים את המצב, אפשר ורצוי לבדוק מחדש את הצורך בתרופות, והאם הן באמת מועילות.
אני מציע לך לסמוך על ההרגשה שלך, ולנסות גם כיוונים אחרים מלבד תרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות חזקות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/04/2013אכן תרופות הללו שייכות לנוגדי פסיכוזה דור ראשון, מלוות בהרבה תופעות לוואי, באופן כללי, ממליץ להימנע מהם ולהחליף לתרופות בטוחות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)