מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גשר זוגי עם סכיזואיד?סטודנטית26/04/2013
שלום לפסיכיאטרים.
אני סטודנטית סטרייטית להגדרתי בת 32 בעלת עבר דתי, כנראה סובלת ממאפייני אישיות סכיזואידים שאיני יודעת אם אלו התפתחו להפרעת אישיות, אך אני במצבי אהיה מוכנה להודות בהרבה דברים, העיקר לצאת מזה. כחלק מכך, אני סובלת מבעיה קשה ביצירת קשרים זוגיים והתוצאה היותי בתולה, ללא ניסיון מיני כלל. בעברי פיתחתי בשל מצבי נטייה ביסקסואלית מסויימת ונכנסתי למערכות יחסים ארוכות טווח (לא מיניות) עם נשים שכללו מגורים משותפים "כפיצוי" על אולם אני יודעת שהמשיכה המרכזית שלי (גם הפיזית) היא לגברים.
יצרתי קשר בלימודי עם סטודנט אמנם צעיר ממני, אך כנראה, סכיזואיד יותר ממני, ואף סובל מבעיות מיניות דומות לשלי ומאחר שהוא גבר אף בצורה חזקה מאצלי.
בינתיים הכרנו מעט ודיברנו על נושאים שונים אך הוא אינו מראה סימנים לרצות לחזק את הקשר אם כי בהחלט נועץ מבטים בחזה שלי כל פעם. דיברתי איתו על נושאים אישיים שלי בניסיון ליצור אווירת ביטחון ואינטימיות אך הוא נסוג רגשית ולא מזמין אותי להדק את ההכרות עמו. אני מאוד ביישנית וחוששת להציק לבחור או אפילו להזמין אותו ל"כוס קפה" מחוץ לכיתה. בכלל, אני במצבי מוכנה להיות קצת יותר פמיניסטית ולברר עם בחור האם הוא מעוניין בי כי אולי בגלל שהוא סכיזואיד הוא נרתע ממני (ואף נראה שמפחד ממני מסיבה לא ברורה כי אני בחורה מאוד עדינה וביישנית). העולם השתנה ואיני מאמינה בשוביניזם של פעם ש"רק הגבר מזמין כפי שחינכו אותי, זה שוביניסטי בעיניי בדיוק כמו לבקש ש"הגבר יישלם". מצד שני, אם הוא אינו מעוניין בקשר עימי אז אין לי מה לעשות בנדון, עדיף להניח לו לנפשו אם אינו רוצה "לצאת מזה" או אינו יכול. האם ניתן לעשות משהו במצב זה בנוגע אליו? ובנוגע אליי, האם הייתם ממליצים על טיפול פסיכיאטרי? ואם כן, באיזו רמה של דחיפות? האם עלי לפנות לפסיכיאטר דרך קופ"ח או עדיף פרטי המתמחה בבעיות מיניות (של נשים?) ייתכן שאני "מפספסת" משהו במצבי משום שמצד אחד אני בחורה משכילה ואינטיליגנטית מאוד ומצד שני "תקועה" באותו מקום. עלי לציין שאני שואבת את המונחים מספריו של הפסיכיאטר האנגלי Anthony Storr שאמנם ספריו נחשבים היום מיושנים (בעיקר בשל אבחנתו את ההומוסקסואליות כסטייה מינית ואבחנתו את הטרנסג'נדרים כסובלים מסכיזופרניה). אני, ככל הנראה, סובלת מאיזו בעיה מינית כלשהי שאיני יודעת אם היא סטייה אך היא בהחלט מצריכה טיפול ואני מאוד מבולבלת, מה עלי לעשות באופן כללי, מה גם שהקשר עם הבחור הזה מדגים את בעייתי היטב? אם הגעתי למצב שאני פונה לפסיכיאטרים זה רק מראה איזו כברת דרך ארוכה וקשה עברתי עד שהגעתי למצב שאני זקוקה לסיוע שכזה, אנא עזרו לי! (אוכל למסור פרטים נוספים אם יש צורך ללא סימנים מזהים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני מאובחן כסיכוזואיד
אלי28/04/2013גם לי יש בעיות עם נשים.
אם הבחור מוצא חן בעיניך אל תתביישי ממנו ותדברי איתו על זה מה יש לך להפסיד?
אל תתיייחסי להגדרות של פסיכיאטריים יותר מידי בכובד ראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)