החלפת תרופה וחזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת תרופה וחזרה
    סאם
    28/04/2013

שלום לכולם.

אני מטופל מזה שנתיים על ידי פסיכיאטר בשל דיכאון, במהלך השנתיים ניסיתי מגוון של תרופות ועדין לא מצאתי את התרופה שתשפר את מצב הרוח בלי לגרום ליותר מדי תופעות לוואי. .
    לאחרונה הפסיכיאטר שלי החליט להחליף את התרופה שאני נוטל כרגע (אדרונקס) בציפרלקס. זאת למרות שניסיתי בעבר להשתמש בציפרלקס ולאחר חודשיים שבהם לא תיפקדתי, גם אחרי שהפסיכיאטר הורה להעלות את המינון פעמיים, הוחלט להפסיק את השימוש בה.
    לשאלתי, מדוע לחזור ולקחת תרופה שלא סייעה לי (ועוד במינון הראשוני המופחת) טען כי העובדה שהתרופה לא עבדה בעבר לא אומרת דבר על סיכויי ההצלחה שלה בעתיד.

זה נשמע לי מאוד מוזר, חלפה רק חצי שנה מאז שהפסקתי להשתמש בציפרלקס, יש באמת רציונל לחזור ולנסות תרופה שנכשלה ?

אשמח מאוד לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת תרופה וחזרה

הוספת תגובה

• אולי

שמוליק
    28/04/2013

שלום סאם.

אינני רופא.

יכול להיות שיש בכל הגיון, כי היו סיבות שבגללן התרופה נכשלה בעבר, אבל כעת הסיבה הזו איננה.

בכל אופן, אני מציע לך שלא לבנות יותר מדיי על התרופות.

יש תמימות דעים על כך שהטיפול התרופתי אינו מספיק, וצריך טיפולים נוספים כגון פסיכותרפיה, C.B.T. טיפול באומנת וכיו"ב. שים לב שכל הרופאים בפורום בלי יותא מן הכלל נותנים טיפולים כאלה מלבד תרופות.

לדעתי, הטיפולים האחרים - הם העיקר, וכשהם עובדים טוב, אז ניתן לחשוב מה מקומן של התרופות. האם הן מועילות יותר או מזיקות יותר.

בהצלחה,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת

סאם
    29/04/2013

אני מסכים איתך, ואני מתקדם במקביל בטיפול עם פסיכולוג.
    בכל אופן ניסיתי להבין את הרציונל מאחורי הנסיון לרשום לי תרופה שניסתי בעבר והיא לא עזרה בכלל ?
    לגבי הנסיבות, אין שום שינוי עכשיו מזה שהיה לפני חצי שנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה

סאם
    03/05/2013

בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת תרופה וחזרה - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    03/05/2013

שלום-הפסיכיאטר שלך צודק-לעיתים תרופה שבפעם ראשונה לא עבדה - בניסיון חוזר היא משפיעה אחרת- כמו כן נהוג לעיתים-כשהטיפול לא מצליח-לשלב בין שני נוגדי דיכאון שונים או להוסיף מיצבי מצב רוח-שווה לשאול את הרופא לגבי אופציות אלו-הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו