האם טרזודיל יעילה כנגד דכאון ולא רק לקושי בשינה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם טרזודיל יעילה כנגד דכאון ולא רק לקושי בשינה?
    ד``ר יונתן דוידאור
    01/05/2013

הי ד"ר

אני סובל מדיכאון מזה קרוב לשנתיים בעיקר עם קושי בשינה והפרעות בשינה, חוסר ריכוז, חוסר אנרגיה כללי, עייפות וכל הקשור בכל זה. טופלתי בהצלחה באדרונקס במינון 8 מ"ג ליום עד שלפני מס' שבועות האחרונות לפתע היא פחתה מהאפקט שלה.

הפסיכיאטר המטפל החליף לי לטרזודיל 50 מ"ג לפני שינה ללא אדרונס עם המלצה

לעלות במקרה הצורך.

1. בשבועות האחרונות אני חש גם קושי בתהליכי חשיבה וריכוז האם זה יכול לנבוע על

רקע מצב דכאוני?

2. כיצד עוברים בביטחה בהדרגה מאדרונקס לטרזודיל?

3. האם אין סיכון בשילוב ציפרלקס וטרזודיל?

4 האם טרזודיל יעילה כנגד דכאון ולא רק לקושי בשינה לעומת אדרונקס? הבנתי כי

קיימת מחלוקת בין רופאים פסיכיאטרים על רקע יעילות הטרזודיל בדכאון.

5. מה היחס בין 8 מ"ג אדרונקס למיליגרם בטרזודיל?

תודה רבה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טרזודיל - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    02/05/2013

שלום רב,
    טרזודיל הוא תכשיר נוגד דיכאון בעל השפעה מרדימה. לעומתו, לאדרונקס השפעה מעוררת. אין מחקרים שמשווים את יעילותם של שניהם וככל הנראה יעילותם נמוכה יותר מהתכשירים שמשתיים לקבוצות SSRI ו-SNRI.

המעבר מתכשיר לתכשיר יש לבצע בהתאם להמלצות הרופא המטפל. באופן כללי המעבר יכול להיות מהיר (הפסקה של אדרונקס בבת אחת והתחלת טרזודיל) או לסירוגין - הדרגתי (ירידה במינון של אדרונקס למשך שבוע והפסקתו לאחר מכן).

לא ניתן להשוות בין המינונים של שני התכשירים מאחר ומדובר בתכשירים בעלי מנגנון השפעה שונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו