מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש קשר בין סכפורניה להזנחה?נתנאל03/05/2013
שלום.
אני רוצה לשאלה אני מוגדר כספורן מגיל 12 אני כבר כותב פה בכניום שוניפ במשך ארבע שנים ואני רוצה לדעת האם זה שאבא שלי לא גידל אותי והיה בעבודה כול הזמן
לא התייחס השיל אותי כבר מגיל קטן וראיתי את אחותי מתה מול הענים שלי עברתתי הטרדות מניות קשורה להתכלות המחלה אצלי? אני אשית נוטל תרופת מגיל 9 מעמוד לאישפוז 4 פעמים היתי באישפוז יופ בעל התקפים פסכוים אלימות נגד הורים שלי ואחי
מה אני יכול לעשות על מנת להפרד מהורים שלי שאני מרגיש לא טוב איתם הם אבא שלי מאיים אלי שיוצא נגדי צו הרחקה האם אם אני בגיל 20 זה אפשרי? או שיש חוק שמגן על נערים ואנשים חרגים? תאמת אני שונא תהגדרה הזאת חריג זה כול כך מגעיל אבל זה כבר הרגל אני רוצה גם עצות מאנשים בפרום שחולים בזכופרניה ועוד מחלות מה היתם עושים במקומי? אני רוצה עצות מהלב תעזרו לי בבקשה אני שונא את עצמי לא אוהב תסיבה לא אוהב בני אדם אני יכול להשתנות? מה אתם היתם עושים במקומי? תודה לעוזרים בברכה נתנאל
וסליחה על השגאיות אני סובל מלקוי למדיה בכחתבה ובארגון ומתסומנת אספגר די הרבה לא? וסליחה על הברברת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין סכפורניה להזנחה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2013הסיבות לסיכוזופרניה , מרביתם עדין לא ידועות.
ידוע על קשר אפשרי: לעונות וזיהומים בלידה, טראומה ונזק במהלך ההריון והלידה, כמובן קיים מרכיב גנטי תורשתי.. קיימים מודלים שונים , פעילות יתר בדופאמין וכן תת פעילות מערכת הגלוטאמינרגיט ועוד..
אין אפשרות לקבוע על קשר סיבתי חד משמעי בן הזנחה בילדות והתפתחות סכיזופרניה, כן יתכן , גורם, טריגר להתפרצות אולי מוקדמת יותר של המחלה, כמו בעישון מרחיאונה לפני גיל 18 ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזנחה של הורים
שמוליק06/05/2013שלום לד"ר דוידאור ולכל משתתפי הפורום.
אני מבקש להעלות שאלה כואבת ביותר שנתנאל העלה אותה, וכל מי שיודע אני אשמח לקבל תשובה על כך.
הזנחה של הורים, כשמדובר בקטינים, ניתן להוציא אותם מהחזקת ההורים על סמך חוות דעת של עובד סוציאלי.
אני בטוח שסכיזופרניה ושאר מחלות יכולות להיגרם מהזנחה של ההורים, או בכל אופן, הזנחה יכולה להחמיר את המצב ולגרום להתפרצותה.
כאשר מדובר בבחור בגיר, אז אין שום עניין להוציא צווים כאלה, כיום שהבחור עומד ברשות עצמו, הוא יכול לעזוב את בית הוריו אם המקום אינו מוצא חן בעיניו.
וזו באמת בעייה. אע"פ שהבחור יכול להחליט שאין הוא מעוניין לגור עם הוריו, רוב הסיכויים שאין לו באמת את האפשרות לממן את עצמו מבחינה כלכלית.
מה באמת ניתן לעשות במקרים כאלה? האם צריך לפנות ללישכת הרווחה כדי לקבל סיוע כספי? מה בדיוק ההליך?
תודה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)