אינני רוצה עוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אינני רוצה עוד
    המיואש
    10/05/2013

בן 40 חולה במאניה דיפרסיה (סוג 2 כמדומני)
    בעיקר דיפרסיה. ללא מאניות או פסיכוזות, רק היפומאניה.
    מטופל 10 שנים. לקחתי כבר עשרות תרופות שונות. בעיקר אנטי דיכואנים, אנטי פסיכוטים, ליתיום ועוד.
    מיואש ולא רוצה יותר.
    הייתי מאושפז זמן קצר במחלקה פתוחה וזמן ארוך (חצי שנה) באישפוז יום.
    שאלתי מה יכול אישפוז ברמבם לתת לי, מעבר לטיפול הפרטי והמסור פסיכולוגי והפסכיאטרי שאני עובר מאז התפרצות המחלה.
    גר בקיבוץ כך שהמחיר הנפשי של אישפוז הוא כבד (מנשוא). בנוסף אני עלול בסבירות גבוה מאוד לאבד את עבודתי, שהיא הדבר היחיד שמחזיק אותי מעל המים.
    מחפש עצה דחופה לגבי סיכויי ההצלחה של האישפוז (באופן אישי לא מאמין)
    עצה מישהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אינני רוצה עוד

הוספת תגובה

• מובן מאוד

שמוליק
    12/05/2013

שלום.

אינני רופא.

נראה לי שמה שמקבלים באישפוז, זה בעיקר יחס מתחשב ומכיל.

כולם במרכז לבריאות הנפש יודעים שיש לך "בעייה", ומתייחסים אליך בכבוד.

עצם התחושה הזו שמתייחסים אליך בכבוד ובהערכה, משפרת את ההרגשה פלאים, וזו הבעייה. בחוץ, ואפילו במסגרות שיקומיות, זה חסר מאוד.

אני זוכר שכשהייתי במחלקה פתוחה, הייתה איתי עוד מטופלת, שאמרה שהיא מעדיפה את המחלקה הסגורה, כי שם היא מקבלת יותר שיחות.

בכל אופן, נראה לי שזה מה שיכול להיראות מושך וקוסם באישפוז.

יכול להיות שישנם פתרונות ביניים נוספים כגון אישפוז יום. אני בהחלט מאוד מבין את החשש שלך לאבד את מקום העבודה, ולו מן הטעם שמקום עבודה זה הישג חשוב מאוד בדרך ההשתלבות חזרה בחברה הנורמטיבית.

מאחל לך המון הצלחה,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו