האם זאת דרישה לגיטמית או לא?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זאת דרישה לגיטמית או לא?
    טט
    10/05/2013

אני מטופל במסגרת קופת חולים באחד המרכזים לבריאות הנפש. השבוע התקשרה אליי עו"ס מהמקום והציעה לי מפגש עם מנהל המרפאה ,ע"וס ועוד כמה סטודנטים לפסיכולוגיה.במסגרת המפגש אני אקבל חוות דעת נוספת...רק מה? היא אומרת שאחת הדרישות של מנהל המרפאה(שיהיה במפגש) זה שהמפגש יהיה מצולם כדי שאם אחד הגורמים המטפלים ירצו לראות שוב את הווידאו הם יוכלו לראות. היא שאלה אם אני מעוניין במפגש כזה? אמרתי לה שבעיקרון כן ,אבל העניין עם הווידאו לא כל כך נראה לי, כי ברגע שיש ווידאו אני מאמין לכם שתשמרו עליו, אבל אי אפשר לדעת לאן זה יגיע, גם אם בשוגג. מצד אחד חבל לי לפספס מפגש עם מנהל המרפאה(פסיכיאטר), כי אחרת אני לא אפגש איתו אלא עם מישהו פחות בכיר...מצד שני הקטע עם הווידאו מאוד מפריע לי וחבל לי להגיע למפגש ו"לפוצץ" אותו בגלל הקטע עם הווידאו, מה שעלול לפגוע בי כי לא יסכימו לטפל בי שם בעתיד למרות שזאת מרפאה ציבורית של קופת חולים...האם הם יכולים להתנות את קיום המפגש רק אם הוא יצולם???
    אשמח להתייחסות לגבי הדברים שרשמתי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השערה

שמוליק
    12/05/2013

שלום.

אנינני רופא.

על כל פנים. נראה שאם מצעים לך להשתתף בניסוי, מחד מותר להם להכתיב את התנאים של הניסוי, ומאידך מותר לך לסרב, ואולי ניתן לנהל על כך משא ומתן...

אני בטוח שאם תסרב להשתתף בניסוי, אין שום עילה לשלול ממך שום טיפול המגיע לך על פי החוק ועל פי האתיקות הרפואיות, ויהוי חייבים להמשיל ולטפל בך.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זאת דרישה לגיטמית או לא? - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    12/05/2013

שלום רב,
    לא ניתן להתנות טיפול במסגרת המרפאה הציבורית בהסכמתו של המטופל להצטלם בוידאו. מהתיאור שלך עולה כי מדובר בפגישה שמטרתה היא מטרה לימודית (ולא טיפולית, על אף שסביר להניח שתוכל להיתרם ממנה) וזכותך לבחור האם להשתתף בה או לא בתנאים המוצעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו