אביליפיי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אביליפיי
    חנה חייא
    12/05/2013

שלום לכולם!
    סוף סוף אישרו לבתי את התרופה אביליפיי 5 מ"ג.

כיון שבתחילה, לצורך הסתגלות, נאמר לי לתת לה רק 2.5 מ"ג, זה מחייב אותי לחצות את

הטבליה לשניים.

בנוסף, אין מצב, שבתי תוכל לבלוע את הטבליה, אלא בצורה מרוסקת, ומומסת בתוך מיץ.

בעלון התרופה כתוב, שצריך לבלוע אותה בשלמותה, ואסור לרסקה.

האם זה אכן נכון, או שאם אין ברירה, מותר לרסקה?

התשובה דחופה לי מאד, כיון שממחר, אני צריכה להתחיל לתת לה את התרופה, בתקופה,

ששתינו בבית, ואני יכולה להשגיח עליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אביליפיי

הוספת תגובה

• אם יש פס אז אפשר

נתי
    14/05/2013

אם יש פס על הכדור לאורכו אז מותר לחצות ולרסק. אם הכדור חלק אז אסור. ככה זה בכל הכדורים ממה שאני יודעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביליפיי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/05/2013

ריסוק עלול לפגוע בספיגה.
    אך אם הברירות הקיימות זה ריסוק מול כלום
    אז ברור שעדיף לרסק.
    בכל מקרה יש להתיעץ עם רופא מטפל בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביליפיי

דיוויד
    16/05/2013

אנחנו בלאומית והם לא מוכנים לאשר את האביליפיי אלא אם נביא חוות דעת של סכיזופרניה. את יכולה לנדב מידע איך אישרו לכם את האביליפיי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביליפיי גוסף

מיכל
    19/05/2013

לאיזו התוויה לא מאשרים ומה אישרו בכל זאת אם מדובר במניה דיפרסיה ולא סכיזופרניה או סכיזואפקטיב אז קודם יתנו שורה של 5 תרופות לפסיכוזה ורק אחכ יאשרו אביליפיי אבל אם מנסים קודם רספרדל ולא עוזר או רק מזיק אז פניות הציבור משרד הבריאות על פי חוק חוזר מנכל צריך לאשר את התרופה ואפילו ניסו תרופה אחת בלבד ובלבד שתהיה רספרדל או ריספונד או אפילו אינווגה שדומה בעצם לרספרדל במרכיביה הכימיים עלי לציין שאני לא רופאה אבל לצערי צברתי ידע רב בעקבות בעיות נפשיות במשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביליפיי

דיוויד
    21/05/2013

ההתוויה שלא אישרו היא לאוטיזם, PDD בתפקוד גבוה . למרות שקיבלו מכתב מפרופסור שהתרופות הקודמות גרמו לתופעות לוואי חמורות ביותר (בדיעבד התברר שהיו כ- 3 התקפי נוקשות שרירים קשים ביותר עד כדי סכנת חיים). כלומר נכון להיום האביליפיי הצילה לו את החיים , וגם עם 7.5 מ"ג ליום , אחרי שנה , עדיין הגוף לא התרגל וחווה מידי פעם כאבי עיניים קשים. לפחות לא מסכן את חייו כמו בריספרדל ובזיפרקסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו