מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אביליפייחנה חייא12/05/2013
שלום לכולם!
סוף סוף אישרו לבתי את התרופה אביליפיי 5 מ"ג.
כיון שבתחילה, לצורך הסתגלות, נאמר לי לתת לה רק 2.5 מ"ג, זה מחייב אותי לחצות את
הטבליה לשניים.
בנוסף, אין מצב, שבתי תוכל לבלוע את הטבליה, אלא בצורה מרוסקת, ומומסת בתוך מיץ.
בעלון התרופה כתוב, שצריך לבלוע אותה בשלמותה, ואסור לרסקה.
האם זה אכן נכון, או שאם אין ברירה, מותר לרסקה?
התשובה דחופה לי מאד, כיון שממחר, אני צריכה להתחיל לתת לה את התרופה, בתקופה,
ששתינו בבית, ואני יכולה להשגיח עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם יש פס אז אפשר
נתי14/05/2013אם יש פס על הכדור לאורכו אז מותר לחצות ולרסק. אם הכדור חלק אז אסור. ככה זה בכל הכדורים ממה שאני יודעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפיי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/05/2013ריסוק עלול לפגוע בספיגה.
אך אם הברירות הקיימות זה ריסוק מול כלום
אז ברור שעדיף לרסק.
בכל מקרה יש להתיעץ עם רופא מטפל בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפיי
דיוויד16/05/2013אנחנו בלאומית והם לא מוכנים לאשר את האביליפיי אלא אם נביא חוות דעת של סכיזופרניה. את יכולה לנדב מידע איך אישרו לכם את האביליפיי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפיי גוסף
מיכל19/05/2013לאיזו התוויה לא מאשרים ומה אישרו בכל זאת אם מדובר במניה דיפרסיה ולא סכיזופרניה או סכיזואפקטיב אז קודם יתנו שורה של 5 תרופות לפסיכוזה ורק אחכ יאשרו אביליפיי אבל אם מנסים קודם רספרדל ולא עוזר או רק מזיק אז פניות הציבור משרד הבריאות על פי חוק חוזר מנכל צריך לאשר את התרופה ואפילו ניסו תרופה אחת בלבד ובלבד שתהיה רספרדל או ריספונד או אפילו אינווגה שדומה בעצם לרספרדל במרכיביה הכימיים עלי לציין שאני לא רופאה אבל לצערי צברתי ידע רב בעקבות בעיות נפשיות במשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפיי
דיוויד21/05/2013ההתוויה שלא אישרו היא לאוטיזם, PDD בתפקוד גבוה . למרות שקיבלו מכתב מפרופסור שהתרופות הקודמות גרמו לתופעות לוואי חמורות ביותר (בדיעבד התברר שהיו כ- 3 התקפי נוקשות שרירים קשים ביותר עד כדי סכנת חיים). כלומר נכון להיום האביליפיי הצילה לו את החיים , וגם עם 7.5 מ"ג ליום , אחרי שנה , עדיין הגוף לא התרגל וחווה מידי פעם כאבי עיניים קשים. לפחות לא מסכן את חייו כמו בריספרדל ובזיפרקסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)