החלפת תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת תרופות
    רחל
    12/05/2013

שלום רב, אני בת 63, עקב בעיות חרדה טופלתי בפבוקסיל 5 פעמים ביום, מינון 50 מ"ג (סה"כ 250 מ"ג) למשך כ-13 שנים. הפסיכיאטרית המטפלת שלי הציעה לעבור לדור חדש של תרופות בשם "לוסטרל" 100 מ"ג בבוקר ו-50 מ"ג בערב. לאחר חודש ניסיון הוסיפה לי כדור של 100 מ"ג בצהריים (מחודש מרץ) כיוון שלא חשתי בטוב אך אני ממשיכה להרגיש לא טוב בעיקר בבוקר, מעיין התקף חרדה (בחילות, לחץ בפנים ודופק קצת מהיר וזה נמשך כבר שלושה שבועות. בכדי להירגע אני משתמשת ב-קסאנגיס 0.5 מ"ג. האם יתכן שהתרופה החדשה לא מתאימה לי? שאלה נוספת: בחודש האחרון התפרצה אצלי מחלת הפזוראזיס ממנה אני סובלת, האם יש קשר? אני נפגשת שוב עם הפסיכיאטרית המטפלת שלי אולם הייתי שמחה לעוד חוות דעת. תודה ויום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת תרופות

הוספת תגובה

• החלפת תרופות - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    13/05/2013

שלום רב,
    כעקרון, במידה ותכשיר נוגד דיכאון וחרדה (כגון לוסטרל) לא מביא לשיפור כלשהו במינון המקסימלי תוך 4-6 שבועות, מומלץ לשקול החלפתו.
    ישנן עדויות כי מחלות מסויימות וביניהן פסוריאזיס, עלולות להחמיר או לפרוץ בעת מצבי דחק ובתגובה להחמרה במצב הנפשי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו