מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימבלטה-נסיגהאבי18/05/2013
שלום רב,
כארבע שנים אני לוקח כדורים עקב חרדה כללית, בשנתיים הראשונות זה היה ציפראמיל, ובשנתיים האחרונות סימבלטה, לאחרונה מרגיש נסיגה בהשפעת הכדורים, בא לידי ביטוי בעיקר בבלאק אאוטים/ קיפאון, אך בעוצמה נמוכה יותר מכשהיה לפני טיפול תרופתי.
1. האם הדבר שקול להפסקת לקיחת הכדור? כי אם כן אולי אעזר בקלונקס מדי פעם ואבדוק כיצד ואם מתאזן? אולי אגלה שיכול להפסיק תרופות? זו הזדמנות...
2.במידה וישנה נסיגה, האם הדבר יקל עליי ביום שארצה להפסיק טיפול תרופתי?
3.אני מתחיל לימודים בעוד חודש, יודע שיכביד עליי, עם זאת, תכננתי להפסיק הטיפול בהדרגה לאחר סיום הלימודים בעוד שנה, האם כעת שיש נסיגה עליי להמשיך באותה התוכנית? דהיינו, לא להתייחס לנסיגה, לסיים הלימודים ולאחר מכן לנסות אט אט להוריד מינונים? אם התשובה לשאלה הראשונה חיובית אז מצד אחד הנסיגה מהווה יתרון מבחינת הרצון להפסיק לאחר הלימודים, ולכן הנטיה שלי היא לא לנקוט שום פעולה למרות שיש נסיגה, מצד שני יהיה עומס בתקופת הלימודים, מה מומלץ?
אודה למענה על שלושת השאלות
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שמוליק19/05/2013שלום אבי.
אין לי שום צל של ספק שהרופאים בפורום יגידו לך שאין להפסיק את הטיפול התרופתי או לשנות אותו מבלי להתייעץ עם הרופא שמטפל בך.
דעתי בעניין ידועה. מה שבאמת עוזר - זה הטיפולים האחרים. יש על כך תמימות דעים שטיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו יעיל מספיק. שים לבשכל רופאי הפורום, בלי יוצא מן הכלל, מטפלים גם בדרכים אחרות.
אם אתה חושב שהתרופות לא עוזרות לך יותר, ומביוחד אם אתה מרגיש סבל מתופעות הלוואי שלהם, ואם אתה מרגיש שאתה יכול לסמוך על עצמך שאם תרגיש החמרה במצב, אז תחזור לקחת תרופות, אז אתה יכול לנסות להפסיק בהדרגה על דעת עצמך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כן התחלתי
אבי19/05/2013היי שמוליק כן התחלתי טיפול מקביל בשיחות CBT, לפני מספר חודשים.
עם זאת עצב העובדה שאני רושם פה על נסיגה פירושה שאני מרגיש תופעות החרדה חוזרות, השאלה אם זה אופייני לנסיגה ויחלוף או שמא רק יתדרדר??
אני חש שהמחשבות והכל בסדר, זה כבר נהיה סיפור ביולוגי שאני לא שולט עליו- הקיפאון בראש/מח.
ולכן שאלה מה לעשות כרגע לפני תואר שני שברור לי שמאד ילחיץ אותי.
אין לי ספק שאפסיק עם התרופות בשלב כלשהו, השאלה אם עכשיו זה הזמן, ומה לצפות הלאה כאשר יש עכשיו נסיגה? שיפור או החמרה?.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שלא הבנתי אותך
שמוליק19/05/2013שלום אבי.
כנראה שלא ממש הצלחתי להבין עד הסוף מה בדיוק קורה עם התרופות. האם אתה חושב שהן מועילות לך או שאתה סובל מתופעות הלוואי שלהן, ולכן אני ממש לא יודע מה להגיד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)