מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכיזופרניה- איך אני יכול לדעת אם ישמשה23/05/2013
לי את המחלה הזאת?
היה לי פעם לפני 20 שנים התקף פסיכוטי.
הרופאים קראו לזה סכיזופרניה.
היום אני במצב רפואי נפשי טוב. עובד חצי משרה ביום לערך,
מסתדר עם אנשים - כמו כל אדם רגיל.
היום אני כבן 60 וההתקף היה כשהייתי בן 40 לערך.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזוב
שמוליק23/05/2013שלום משה.
ההמלצה שלי היא שתרד מזה. ממש לא ברור לי לצורך מה אתה שואל את זה.
בעיקרון, מבחינת הפסיכיאטריה, אין דבר כזה להתרפא ממחלות נפש, ולכן מבחינת הפסיכיאטריה, אתה עדיין סכיזופרן.
על כל פנים, ישנה הרדגה די מדוייקת להפרעה נפשית:
התנהגות שחורגת מנורמות חברתיות שגורמת לסבל.
אם אין לך התנהגות שחורגת מהנורמה או לחילופין אם ההתנהגות הזו אינה גורמת לסבל, אז אין לך הפרעה נפשית - ואם זה גמרנו.
אם אתה רוצה לדעת האם זה יכול לקרות שוב, אז התשובה היא שכן. אבל בשביל מה להתעסק עם זה? האם אתה שואל את עצמך האם תמות חס ושלום בשנה הקרובה או שאתה פשוט זורם עם החיים?
אם זה יקרה שוב, אני בטוח שתתמודד עם זה כפי שהתמודדת בפעם הראשונה.
כל טוב,
שנוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה- איך אני יכול לדעת אם יש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/05/2013באם מדובר בהתקף פסיכוטי יחיד, ולאחריו שנתיים ויותר ללא טיפול וללא בעיה נפשית, סביר להניח שלא מדובר בסכיזופרניה.
תהליך סכיזופרני לא מתבטא רק בשמיעת קולות ומחשבת שווא, חשוב נושא מצב הרוח, מוטיבציה, חברה ויכולת עבודה כמדד פרוגנוסטי.
בדיקה מסודרת והערכה תוכל לתת מענה מסויים לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)