מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסיכוזה וחשישמארק19/03/2008
למומחים שלום.
לפני כחצי שנה התאשפזתי בבאר-יעקוב, עקב התקף פסיכוטי שהתעורר כתוצאה משימוש בחשיש. הייתי שם שבוע, והשתחררתי לאחר שחזרתי להתעקלם עם המציאות. לאחר חודש שהייתי במצב נורמלי, כמו לפני העישון, התעוררתי באמצע הלילה עם התקף פסיכוטי שנעלם בבוקר. מאז אותו התקף (היו לי עוד כמה התעורריות באמצע הלילה עם פסיכוזה וחזרה למוטב בבוקר) אני סובל מ"פסיכוזה מתונה", כלומר עולות לי מדי פעם מחשבות מטורפות שתוכנם דומה למחשבות שהיו לי כאשר הייתי בהתקף הפסיכוטי (כל גירוי נתפס כמסמל משהו, כלומר העולם מוסר לי מסרים שאני מת ושאני צריך לקבל את זה) אך יש לי את ביקורת המציאות. המחשבות הללו גורמות לי להנדוניה, ואני לא מצליח להנות משום דבר ומרגיש חסר אנרגיה נפשית. גם כשאין לי את המחשבות האלה, אני חושב עליהם וזה בעקרון מה שמדכא אותי. עכשיו אני מטופל אצל פסיכאטר ולוקח ריספרדל, צפרלקס ומירו (לפני הריספרדל הפסיכאטר רשם לי גם פלואנקסול שלא עזר), ולא רואה קצה אור במנהרה.
יש לי כמה שאלות:
האם ידועים לכם מקרים של עישון חשיש שגרם להתקף פסיכוטי? האם העישון היה הטריגר? ולמה אחרי שחודש שהשתחררתי זה חזר ללא עישון?
בנוסף, מה עוד יכול לעזור לי? האם טיפול בהיפנוזה אפשרי? טיפול פסיכולוגי?
תודה מראש, מארק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למארק
ד''ר ערן ואדים הראל19/03/2008סמים מסוג קנאביס על נגזרותיו מהווים טריגר להתפתחות פסיכוזה. ישנם אנשים שיש להם מועדות מולדת לפיתוח פסיכוזה ועישון חשיש יכול להוות טריגר. מי שפתח פסיכוזה נמצא תמיד בסיכון לפתח פסיכוזה נוספת וגם אם הפסיכוזה התפתחה לאחר עישון חשיש היא יכולה להופיע בעתיד ללא טריגר ברור. היפנוזה או טיפול פסיכולוגי אינם עוזרים בפסיכוזה. רכישת ידע על מצבים פסיכוטים ודרכי התמודדות עמם יכולים לעזור כמו גם טיפול תרופתי והמנעות מגורמים שיכולים להחריף את המצב.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה בקשר למצב הנפשי שבו אני שרוי?
מארק19/03/2008מה הטיפול האפשרי לחוסר הנאה מהחיים ומחשבות תקפות על פסיכוזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה בקשר למצב הנפשי שבו אני שרוי?
מארק19/03/2008מה הטיפול האפשרי לחוסר הנאה מהחיים ומחשבות תקפות על פסיכוזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למארק
ד''ר ערן ואדים הראל23/03/2008לעיתים לוקח לטיפול התרופתי זמן להשפיע. אתה צריך ליטול את התרופות ולהמשיך במעקב הרופא המטפל. מצבים כגון אלו ניתנים לטיפול. אל תתייאש.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)