מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש נדיר בקלונקסיהודה27/05/2013
שלום
אני טיפוס קצת חרדתי אבל בריא ומתפקד. כאשר מופיע טריגר מסויים ביותר מתפתחת אצלי התקפת חרדה בעצימות משתנה. יכולה להיות קלה ויכולה להיות חמורה אך לא קיצונית.
כשהטריגר מופיע ואיתו ההתקף אני נוטל חצי כדור של קלונקס 0.5mg וההשפעה שלו עלי מצויינת. לעיתים לוקח כדור שלם אם הטריגר חזק מאוד. שיא התדירות עשויה להיות 0.5-0.75mg ליום למשך יומיים עד ארבעה ימים.
תדירות הופעת הטריגר משתנה - ויכולה להיות פעם בכמה חודשים או פעם בכמה שבועות סמוכים.
האם עלי לנסות ככל האפשר להמנע מאופן השימוש בכדור זה באופן המתואר? האם קיימת באופן זה סכנת התמכרות או סבילות? האם להתייעץ עם הרופא להחליף את אופן ההתמודדות התרופתית שלי לטיפול קבוע בתרופה ממשפחה אחרת או שהאופן המתואר - של שימוש בקלונקס כמפחית חרדה מקומי במינונים נמוכים הוא הנכון ואין כל סכנה או בעיה צפויה?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש נדיר בקלונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/05/2013הסיכוי להתמכרות בתיאור הנ''ל - נמוכה אך קיימת.
ממליץ לנסות לשלב טיפול פסיכולוגי CBT .
פרטים באתר שלי.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי בטיפול CBT ממושך
יהודה28/05/2013הייתי בטיפול CBT ממושך כדי לטפל מקומית בגורם המטריד. הטיפול היה לא משולב בתרופות במקביל.
הטיפול לא עזר להפיג את החרדה ותסמיניה ולכן נשארתי רק עם כדור כיס לעת צרה+טכניקות ביופידבק.
על מה עוד היית יכול להמליץ?
מדוע שימוש קלוש כל כך עשוי לגרום לסבילות או התמכרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי בטיפול CBT ממושך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/05/2013לפעמים יש הבדל בין מטפלים ותוצאות הטיפול.
לפעמים מטופלים לא מתאימים ולא "עובדים" בטיפול.
יש לברר את נושא היכולות לטיפול בשיחות.
הסיכון להתמכרות קיים, למה ? עובדתית.
כמובן שיש שוני בין המטופלים ....
ממליץ לעשות בדיקה מסודרת
הערכה נפשית - פסיכולוגית, מיפוי תרופתי - פסיכיאטרי, בירור גופני - בדיקות דם..
קפה - עישון- סמים וכו.. יש לברר גורמי דחק סביבתיים ועוד...
לא על גבי הפורום
יש לפנות לפסיכיאטר מומחה ולעבוד בדיקה מסודרת ויסודית.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלל ברזל
שמוליק28/05/2013שלום יהודה.
טיפול C.B.T. וטיפול ע"י שיחות הוא טוב כאשר המטופל מבין שהמטפל לא יעשה איזה הוקוס-פוקוס והכל יהיה בסדר.
סוד ההצלחה של טיפולים כאלה הוא כאשר המטופל יודע ומבין שהעיקר הוא עבודה עצמאית, שהמטפל רק מכוון את המטופל אליה. זה נכון שלא כל מטופל בא בגישה כזו, אבל זה סוד ההצלחה.
ובנוסף לזה, כמו שד"ר דוידאור אמר לא תמיד ישנה התאמה בין המטפל למטופל, וצריך למצוא מטפל מתאים.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)