כמה שאלות בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות בבקשה
    יוסי
    27/05/2013

אני אובחנתי על ידי שני פסיכאטרים שאני יש לי הפרעות פסיכוטיות

שאלה 1 האם אני חייב להיות מטופל כדי לתבוע ביטוח לאומי נכות כללית?
    שאלה 2 אם התרופה מפריעה לי בנהיגה אני אמור לוותר על הנהיגה או על הטיפול?
    שאלה 3 בן אדם שמפסיק לקחת תרופה בגלל תופעת לוואי בנהיגה זאת סיבה מוצדקת?

סליחה על ריבוי השאלות
    אשמח לקבל תשובות אפילו קצרות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות בבקשה

הוספת תגובה

• כמה שאלות בבקשה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/05/2013

לגי נכות אין תנאי לטיפול אלה עדות לפגיעה תפקודית.
    ללא טיפול מסודר, לדעתי פסיכיאטר לא יחתום על כשירות לנהיגה, בגלל הסכנה לחזרה של מצב פסיכוטי ...
    לא מומלץ להפסיק טיפול, מומלץ לדבר עם רופא מטפל ולנסות לטפל בתופעות לוואי ואו לשנות טיפול מתאים יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה 3

שמוליק
    28/05/2013

שלום יוסי.

התשובה הסטנדרית של הרופאים בפורום לשאלה האם להפסיק את התרופות על דעת עצמי היא שאין להפסיק ללא התייעצות עם הרופא המטפל.

איני רק רוצה להביא לידיעתך, שלפעמים זה טוב וכדאי.

הרופאים במחילה מכבודם, ממש לא יודעים עד כמה הסבל מתופעות הלוואי של התרופות הוא בלתי נסבל, והם ממילא אומרים " נו יאללה כבר, אפשר לסבול את תופעות הלוואי..."

אני יכול להבטיח לך שאם היו מחייבים אותם לקחת את התרופות שהם נותנים במינונים שהם נותנים והם היו מרגישים את תופעות הלוואי שלהן - היד על ההדק לא הייתה כל כך קלה. כדאי לציין שכל פסיכיאטר אמור לחוות קשירה.

לדעתי - כל התיאוריה של חוסר איזון כימי במוח היא ממש לא נכונה. עובדה שאיין כמעט פסיכיאטר שמטפל רק בתרופות. שיב לב שכל רופאי הפורום מטפלים גם בשיחות וב C.B.T. . אילו זו הייתה בעייה של המוח - אז התרופות היו צריכות לפתור את הכל.

הטיפול העיקרי בבעיות נפשיות הוא לא ע"י תרופות, וממילא כאשר הטיפולים האחרים עושים את שלהם - אז אין יותר צורך בתרופות, ואפשר להפסיק אותן בהדרגה.

סבל מתופעות הלוואי של התרופות מצדיק את הפסקתם, ובלבד שאתה מודע למצבך, ואתה יודע שהמצב עלול להתדרדר בעקבות כך, ואתה בטוח שאתה מספיק אחראי לקחת אותן שוב אם זה יקרה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק

מאור
    15/06/2013

אם הכול היה מסתדר כמו שאתה אומר אז העולם היה יפה יותר ...
    אתה לא חושב ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

שמוליק
    16/06/2013

שלום.

הבנתי מתגובה אחרת שלך שאתה לוקח תרופות וחושב שהן עוזרות לך.

אם הן עוזרות לך, אז תמשיך לקחת. אני מעלה את האפשרות להפסיק רק למי שסובל מתופעות הלוואי ובוטח בעצמו שאם המצב יתדרדר אז הוא יחזור וייקח תרופות, והוא רק חושש להפסיק בגלל לחץ מהרופאים.

מי שחושב שהתרופות מועילות לו, או בכל אופן מועילות יותר מאשר תופעות הלוואי שלהן - שימשיך לקחת.

כל טוב,
    שמוליק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו