מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיפרקסה מרגיע אבלאבי29/05/2013
אני מטופל בזיפרקסה 10 מיליגרם ועשרים מיליגרם רסיטל.
מאז שהעלתי את הזיפרקסה למינון של 10 מיליגרם אני מאוד רגוע, אפילו יותר מדי רגוע, עד כדי כך שאני סובל מעייפות כרונית, חסר אנרגיה לחלוטין, עם זה באה הדרדרות במצב רוח ואז מגיעות החרדות.
ניסיתי להוריד את הזיפרקסה לחמישה מיליגרם ואז התמלאתי באנרגיות ותחושה של כוח אבל ירדתי לגמרי מהפסים בכל שאר הבחינות.
אחר כך ניסיתי לקחת יום חמש מיליגרם יום עשר מיליגרם כי הפסיכיאטרית שלי טוענת שזה שקול ללקחת שבע וחצי מיליגרם(למרות שפה תקנו אותי ואמרו שזה לא כמו לקחת שבע וחצי, אשמח אם תפרטו בהזדמנות זו מה ההבדל כדי שאני אוכל להשטוח טענה זו בפני הפסיכיאטרית שלי) ואז הרגשתי אפילו גרוע יותר מאשר עם חמישה מיליגרם, אז הבנתי שאני צריך לעלות חזרה לעשרה מיליגרם ועכשיו אני עוד פעם עייף ומבועס מהחיים.
אני שואל, מה הפתרון? אני לא מצליח להגיע למינון שאני מרגיש בו טוב כבר הרבה זמן וזה מאוד מתסכל אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים אחרים
שמוליק30/05/2013שלום אבי.
אכן, עייפות היא אחת מתופעות הלוואי הקשות של הזיפרקסה ושל תרופות אנטי-פסיכוטיות בכלל. אני החלטתי להפסיק לגמרי בגלל זה, אבל אתה מרגיש שאתה יוצא מהפסים רק עם 5 מ"ג ליום, אז כנראה שלא כדאי לך להפסיק לגמרי, בוודאי שלא עכשיו.
בכל אופן, טיפול נכון בבעיות נפשיות צריך לכלול גם שיחות או C.B.T. וכיו"ב ולא רק תרופות.
אני מאמין שזה העיקר, ואם הטיפולים האחרים יהיו מספיק מוצלחים, אז תוכל לרדת במינון של הזיפקרסה ולא יקרה לך כלום, ותוכל אף להפסיק לגמרי.
אני חושב שאתה צריך לבדוק את טיבם של הטיפולים האחרים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיפרקסה מרגיע אבל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/05/2013יש צורך לעשות הערכה קלינית מסודרת, לשקול הוספה של מייצב מצב רוח או שינוי לסרווקאל לדוגמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)