זיפרקסה מרגיע אבל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיפרקסה מרגיע אבל
    אבי
    29/05/2013

אני מטופל בזיפרקסה 10 מיליגרם ועשרים מיליגרם רסיטל.
    מאז שהעלתי את הזיפרקסה למינון של 10 מיליגרם אני מאוד רגוע, אפילו יותר מדי רגוע, עד כדי כך שאני סובל מעייפות כרונית, חסר אנרגיה לחלוטין, עם זה באה הדרדרות במצב רוח ואז מגיעות החרדות.
    ניסיתי להוריד את הזיפרקסה לחמישה מיליגרם ואז התמלאתי באנרגיות ותחושה של כוח אבל ירדתי לגמרי מהפסים בכל שאר הבחינות.
    אחר כך ניסיתי לקחת יום חמש מיליגרם יום עשר מיליגרם כי הפסיכיאטרית שלי טוענת שזה שקול ללקחת שבע וחצי מיליגרם(למרות שפה תקנו אותי ואמרו שזה לא כמו לקחת שבע וחצי, אשמח אם תפרטו בהזדמנות זו מה ההבדל כדי שאני אוכל להשטוח טענה זו בפני הפסיכיאטרית שלי) ואז הרגשתי אפילו גרוע יותר מאשר עם חמישה מיליגרם, אז הבנתי שאני צריך לעלות חזרה לעשרה מיליגרם ועכשיו אני עוד פעם עייף ומבועס מהחיים.
    אני שואל, מה הפתרון? אני לא מצליח להגיע למינון שאני מרגיש בו טוב כבר הרבה זמן וזה מאוד מתסכל אותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיפרקסה מרגיע אבל

הוספת תגובה

• טיפולים אחרים

שמוליק
    30/05/2013

שלום אבי.

אכן, עייפות היא אחת מתופעות הלוואי הקשות של הזיפרקסה ושל תרופות אנטי-פסיכוטיות בכלל. אני החלטתי להפסיק לגמרי בגלל זה, אבל אתה מרגיש שאתה יוצא מהפסים רק עם 5 מ"ג ליום, אז כנראה שלא כדאי לך להפסיק לגמרי, בוודאי שלא עכשיו.

בכל אופן, טיפול נכון בבעיות נפשיות צריך לכלול גם שיחות או C.B.T. וכיו"ב ולא רק תרופות.

אני מאמין שזה העיקר, ואם הטיפולים האחרים יהיו מספיק מוצלחים, אז תוכל לרדת במינון של הזיפקרסה ולא יקרה לך כלום, ותוכל אף להפסיק לגמרי.

אני חושב שאתה צריך לבדוק את טיבם של הטיפולים האחרים.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיפרקסה מרגיע אבל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/05/2013

יש צורך לעשות הערכה קלינית מסודרת, לשקול הוספה של מייצב מצב רוח או שינוי לסרווקאל לדוגמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו