מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ללכת בעקבות החלום...אלינה30/05/2013
הייי..
אני סתיו, בת 23, גרה בראשון לציון.
ההודעה שלי אולי קצת שונה משל כולם, אני מתחבטת נורא בימים האחרונים.
לפני כשבוע חזרתי מטיול בדרום אמריקה, בטיול יש הרבה זמן לחשוב.. והחלטתי להגשים את החלום שלי- להיות פסיכיאטרית. פסיכיאטריה הוא מקצוע שמאד עניין אותי מאד ומתמיד, רק שבארץ הכל נראה אחרת. תנאי הקבלה ללימודי רפואה הם מטורפים, החלטתי שאני אעשה את הכל כדי להתקבל לא משנה כמה שנים זה ייקח, לאחר שיחה עם הורי על הנושא קיבלתי פידבקים שהרפו את ידי מעט. 2 ההורים שלי הם רופאים ולטענתם הדרך מאד קשה ובסופו של דבר, לא משלמת. לדברי הורי הלימודים מאד מסובכים ואורכים תקופת זמן לא מבוטלת שבמהלכה אין אפשרות לעבוד כלל.
מה דעתכם???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק31/05/2013שלום סתיו.
נראה שהחלום שלך מאוד חזק, ואם תוותרי עליו, את עלולה להצטער על זה...
לדעתי, זה מאוד חשוב לעבוד במקצוע שאוהבים אותו, גם אם הוא קשה, גם אם הדרך אליו קשה, ואפילו אם המשכורת לא תהיה גבוהה במיוחד (ומקרה הזה זה ממש לא נכון :-) )
את רק צריכה להיות מודעת לקשיים ולמחיר שתטצרכי לשלם. יכול להיות שלצורך זה תצרכי לעבוד כמב שנים כדי לחסוך כסף כדי לממן את הלימודים, ועוד כל מיני דברים. אם את מודעת למחיר - זה בסדר גמור.
מאחל לך הצלחה רבה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה החלום אז לכי על זה
אלי31/05/2013אני למזלי תמיד חלמתי להיות נהג זה יותר פשוט ואין לימודים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אתה?
שמוליק31/05/2013שלום אלי.
מישהו שכינה את עצמו אלי כתב לפני יומיים שהוא החליט להתאבד. זה אתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא זה לא אני
אלי03/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שמוליק
אלינה31/05/2013אתה חושב שגם אם זה אומר לחסוך כסף לתקופת הלימודים וגם "לבזבז" עוד זמן על מנת לשפר ציוני בגרויות ופסיכומטרי זה אפשרי לסיים את התואר בשנות ה30 המאוחרות? אחרי הכל אני אישה ויש דברים ביולוגיים שהטבע לא נותן בגיל מסוים וזה בעייתי..
יש נשים שמביאות ילדים במהלך התמחות?
אני יודעת שאני חושבת רחוק מדי ולפעמים לא חכם להתנהל כך, אבל אני לא אהיה שקטה אם לא אדע שכיסיתי את כל הקלפים....
ותודה רבה על התשובה המחזקת ועל היחס :)
סופ"ש נהדר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק01/06/2013שלום סתיו.
לפני כחצי שנה ניסו להכיר לי בחורה בת 25 שחושבת בגיל הזה להתחיל ללמוד רפואה, אז כנראה שהתשובה לשתי השאלות שלך היא חיובית.
ניתן להתחתן וללדת בזמן ההתמחות, ואין שום מניעה לסיים את הלימודים בגיל 30 וגם יותר מאוחר.
יכול להיות שישנם דברים נוספים שצרילך לקחת בחשבון: כגון מקום המגורים.
אם את מתגוררת עם ההורים, זה חוסך הרבה מאוד הוצאות, אבל בשביל זה צריך להסתדר עם ההורים, ומי שלא, הרבה פעמים יותר טוב שיתפוס עצמאות.
גם אם החלטת שלא לגור עם ההורים, או אם תתחתני, אז עדיין ניתן לגור בפריפריה - דבר שיקטין באופן משמעותי את ההוצאות, במקום לגור במרכז. אגב, את לימודי הרופאטה ניתן לעשות באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, ושם המגורים הרבה יותר זולים מאשר באזור המרכז, אבל אני חושב שהשאלה החושבה ביותר היא מהו המקום הטוב ביותר עבורך.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סתיו, אני מאחלת לך
,02/06/2013להגשים את חלומותייך. עם זאת, הייתי רוצה להאמין שאנשים טובים שרוצים לעזור לאנשים אחרים- יימצאו דרכים טובות יותר לעשות זאת מאשר לטפל בהם פסיכיאטרית. מנסיוני- זו דרך לא נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)