מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשפוז יום פסיכיאטריאורח10/06/2013
שלום רב, כתבתי פה בעבר כמה פעמים על הבעיה שלי. אני סובל מאספרגר + OCD מחשבתי + חרדה עצומה מתמשכת, שלא מגיבים כל כך לתרופות ולטיפול פסיכולוגי.
פניתי לעוד פסיכיאטר שנתן לי מודאל + קסאנגיס + ריטלין, שעזרו לי לפחות חלקית לכמה שבועות. כרגע הוא הוסיף לי גם ויפאקס (שכידוע לוקח לו הרבה זמן להשפיע), אבל עוד לפני הוספת הויפאקס התחלתי להרגיש שוב יותר גרוע והיום אני שוב מתפוצץ מחרדה ומרגיש שאני לא יכול יותר.
אני חושש שאם המצב כזה קשה אולי הדבר היחיד שיכול לעזור לי זה אשפוז, אבל אני קשור לאמא שלי בצורה קיצונית (אני בן 30) והניתוק ממנה לפחות בשלב זה יחמיר את מצבי מאוד. חשבתי על האפשרות של אשפוז יום פסיכיאטרי, אבל גם מזה אני חושש מאוד. הרופא הקודם שהייתי אצלו, שהוא מנהל מחלקה בבית חולים פסיכיאטרי אכן חושב שאשפוז או אשפוז יום יכולים לעזור לי, בעוד רופאת המשפחה שלי והרופא שאני אצלו עכשיו לא חושבים שתהיה מזה תועלת.
יש לציין שאין לי כמעט משפחה וחברים תומכים, רק אמא שלי שכבר די מבוגרת ואין לה כוחות בשבילי וכאמור איני מסוגל להתנתק ממנה. כשהיא לא לידי אפילו לכמה שעות זה מגביר את החרדה שלי בצורה קיצונית.
רציתי לדעת באופן כללי מהו אשפוז יום פסיכיאטרי, מה מקבלים שם שלא מקבלים בפגישות רגילות עם פסיכיאטר, מהו הסדר יום שם ובכלל האם זה עשוי להועיל במצב שלי ?
ובכלל מה עושים אם אני מרגיש שאני לא יכול יותר למרות כל הטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופא,
אייל11/06/2013אבל יש לי נסיון אישי עם הבעיה שציינת. אני מבין את הפחד הגדול שלך להתנתק מאימך,אבל עליך להבין שמתישהו זה יקרה-תרצה או לא,אחרי 120. אני התאשפזתי יותר מפעם אחת,וזה באמת לא נורא כ"כ.באשפוז מלא יכולים לעזור לך הרבה יותר טוב ובעיקר הרבה יותר מהר מבאישפוז יום.
אני פחדתי כמוך,אבל התאשפזתי אשפוז מלא,ואין מה לפחד.אתה לא הולך לגור לנצח במחלקה.רק כמה שבועות עד 3 חודשים גג. במצב שלך זה עדיף מאשפוז יום,כי באשפוז יום יש רק דגש על שיחות בהרכבים שונים עם המטופלים ובפעילויות כמו ציור,דרמה,התעמלות בסיסית וקבוצות דינמיות לשיחות.אשפוז יום הוא מקום לאנשים עם הפרעות קלות יחסית,או לאנשים שכבר היו באשפוז מלא ומעונינים להשתחרר מבית-החולים לאט ובשלבים.
אם רופא פסיכיאטר ממליץ לך על אישפוז מלא-לך על זה.מקסימיןם תמיד תוכל לעזוב ואולי אולי תצא עם מצב טוב יותר.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשפוז יום פסיכיאטרי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/06/2013יש לפעמים הבדלים בין בתי חולים , בסדר יום , בסך הכך,
אשפוז יום , כל יום חוזרים הביתה אחר הצהרים.
זה כולל בדיקות רופא, שיחות, טיפול קבוצתי ולפעמים תהליך שיקומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)