מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טשטוש וסחרחורותSchumi11/06/2013
שלום ותודה על העזרה ,
אבי חלה במחלה סופנית ומאז מאושפז בבית החולים. הנני בן 34 בריא לחלוטין וחייתי חיים מאושרים. מאז המחלה של אבי נכנסתי למצב של חרדה עם סחרחורות קשות קושי לישון בלילה דפיקות לב חזקות וטשטוש בעיניים. הדבר משפיע קשות על אורח חיי ויצר משבר עם האשה והילדים.
אני כל הזמן נמצא בהרגשה שהמחלה אבי אבי תקפה גם אותי והסחרחורות והטשטוש הם הסימפטומים של המחלה . למרות שכל הרופאים שלו טענו שהמחלה אינה מדבקת ואינה גנטית
שאלתי היא , האם הסמפטומים שציינתי מאפיינים מצב של חרדה? .
כיצד אפשר לצאת מהמצב הזה?
כבר כמה ימים אני בטשטוש וסחרחורות ופחד תמידי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציע לנסות קודם כל טיפול בשיחות
שמוליק12/06/2013שלום.
אתה אכן עובר התמודדות לא פשוטה. זה די מתבקש שההתמודדות הזו תגרום לחרדות. אני מניח שאם ההתמודדות הזו תעבור, אז גם החרדות יעברו, אבל בכל אופן, זה נורמלי לחלוטין שבמצב כזה יש חרדות.
אני מניח שהתשובה שתקבל מהרופאים היא שכדאי ללכת לפסיכיאטר שיעשה שיבדוק אותך וייתן הערכה כללית טובה יותר.
אני חושב שטיפול בשיחות הוא המתאים ביותר למצב שלך, אבל יש משהו שחשוב לדעת אותו מה שיותר מוקדם.
טיפול בשיחות - מטרתו להביא את המטופל לכך שהוא יוכל להתמודד עם הקשיים שלו בכוחות עצמו, והמטרה של המטפל היא להדריך את המטופל לאותה עבודה עצמית. גם אם הדבר בלתי אפשרי בהתחלה, צריך לשאוף לשם; בכל אחד יש את הכוחות להתמודד עם הקשיים שלו.
אני מציע שלא למהר לקחת תרופות; לתרופות הפסיכיאטריות יש תופעות לוואי קשות במיוחד, והרבה פעמים ההתמודדות עם תופםעות הלוואי של התרופות קשה יותר מההתמודדות עם הבעייה שאותה הן אמורות לפתור, אבל אם תרגיש שבכל זאת יש צורך בתרופות, אז אפשר לנסות.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטשטוש וסחרחורות - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור12/06/2013שלום רב,
אכן, התסמינים שאתה מתאר כהם כל הנראה חלק מחרדה והמצוקה שאתה חווה בעקובת הידיעה הקשה. התגובה שלך היא למעשה חלק מתהליך התמודדות עם הידיעה ולא בהכרח מחייבת טיפול. אמנם, במידה והתסמינים לא חולפים זמן רב ויש פגיעה בתפקוד, מומלץ לפנות להערכה פסיכיאטרית ולבחון דרכי הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)