מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כנראה יש לי סכיזואפקטיביתחסוי14/06/2013
שלום ,אז ככה לפני כמה שנים התחלתי טיפול פסיכאטרי , שמהטיפול יצאתי עד לא מזמזן בערך עם התרופה רספידון מינון 3 מ"ג.
בשלב כל שהוא הפסקתי, כשגיליתי שיש תופעות לווי לתרופה, ושאני חווה אותם בגללה.
הלכתי לפסיכאטרית אחרת ,שהסברתי לה מה יש לי ולמה הפסקתי רספידון.
בעיקר בגלל קושי להרדם
ועייפות ובעיות זקפה.(כעבור זמן ללא נטילתה ,הדברים בסדר מבחינת תופעות לוואי)
היא נתנתה לי את אינווגה ,בצורה כזאת ,שהיא התרופה שתתאים לי יותר ,שהיא הולכת לעזור לי והתאימה לי את זה עלידי כך שלא יהיו לי את התופעות לוואי עם ריספונד.
הייתי פיקח לפני שאני הולך לישתות ,ראיתי שכתוב עליה אותן תופעות לוואי שציינתי ,ואולי עוד אחרות.
אני לוקה מהקטע כנראה רואה דברים לא נכון ושומע דברים לא נכון- שהכל מדובר עליי ועל המראה שלי .
מאז שהתחלתי לקורא את הספר הסוד ,וקבלתתי עוד טיפים עליו, המצבורח לי השתנה לטובה , ועוד דברים חיובים קרו.(כמובן שיישמתי לא מהקריאה )
אחרי שקראתי את הפתק שבא עם התרופה,וראיתי באינטרנט שאיזה אחד כתב שהוא נטל אותה ,והיו לו תופאות לוואי זה גרם לו כמעט לגירושים ואין חשק מיני.
עקב זה שנראה לי הבנתי שתרופה כזאת נוטלים במשך כל החיים ,גורם לי לחשוב ,שלא בא לי לחיות. יש לי מחלה שמקשה עליי, הטיפול בה בעזרת תרופה עם תופאות לוואי , אם לא אקח את התרופה, אי אלול להגיעה לאשפוז ששם גם אקבל תרופות, אני מרגיש ככה או ככה אני תקוע.
אין לי מחשבות על התאבדות ,אך אני מרגיש שאין טעם לחיים בצורה כזאת.
אני כרגע לא מתפקד בכלל,אני כל הזמן בבית.
האם התרופה הזאת תעשה לי חיים קלים בדרך אחת אבל חיים קשים בדרך אחרת ?
אני לא שותה אלכוהול, אך בתקופה שיצאתי ,שתיתי אלכוהול.
(אני חושב שאסור לסמוך על הפסיכאטר בעניים עצמות, הוא גם בנאדם ויכול לעשות טעות, אבל שתמרר לי את החיים-ואותו אחד נראה לי לא בסדר)
תודה. וסליחה על המכתב הארוך,שהיה עוד מתומצטט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שלא תצטרך בעתיד תרופות
שמוליק16/06/2013שלום.
ישנה הסכמה מפה לפה, שטחםול בבעיות נפשיות ובסכיזואפקטיבית בפרט אינו יעיל אם הוא רק ע"י תרופות.
אני אומר שהעיקר הוא הטיפול המבוסס על קשרים אישיים כגון שיחות C.B.T. וכיו"ב.
כשהטיפולים המבוססים על קשרים אנושיים עושים את שלהם, אז אפשר לחשוב ברצינות על הפסקת התרופות, במיוחד אם ישנו סבל מתופעות הלוואי שלהן.
וישנו משהו שכדאי מאוד לומר אותו: פסיכיאטר שמורה למטופל להפסיק את הטיפול התרופתי למי שסובל מתופעות הלוואי - מסכן את עצמו בכך שאם המצב יתדרדר והמטופל יזיק לעצמו או לסביבתו, אז הרשיום שלו בסכנה, ולכן, לא אומרים לאף אחד להפסיק עד שנראה שעל פי כללי הרפואה המקובלים ניתן להפסיק.
אבל אם מטופל מחליט על דעת עצמו להפסיק - הם מוגנים.
אני מציע לך לתלות את הצלחת ההשתקמות בטיפול המבוסס על קשרים אישיים, ואז תוכל להפסיק את הטיפול התרופתי ותוכל להנות משני העולמות.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה יש לי סכיזואפקטיבית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/06/2013יש למצות את התרופה.
במקרה של תופעות לוואי, יש כיום תרופות רבות
בעלי פרופיל בטיחותי גבוה, כגון: גאודון, אריפלי ..
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)