עלייה במשקל בעקבות הפסקת Wellbutrin

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במשקל בעקבות הפסקת Wellbutrin
    ריקרדו
    17/06/2013

אני נוטל Wellbutrin 300 mg XL מזה 3 שנים. לציין שזה עזר פלאים לעומת קבוצת SSRI ו SNRI. כשהתחלתי את הטיפול הפסקתי לעשן וגם ירדתי במשקל מספר ק"ג. לפני 3 חודשים התחלתי תהליך של גמילה הדרגתית - 225 במשך חודש, 150 במשך חודש נוסף, כעת 75 לשבועיים (150 יום כן יום לא) ועוד שבועיים 150אחת ל 3 ימים לקראת הפסקה מוחלטת. במשך כל אותה תקופה המשקל שלי עולה בהדרגה, עליתי 3 קילו עד כה (מ 69 ל 72 ללא שינוי בהרגלי האכילה) ואני תוהה אם יש קשר, ואם כן מה אני יכול לעשות בנדון. תודה רבה! לציין שאני סובל ממחלת לב ולכן חשוב לשמור על משקל תקין ויציב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עלייה במשקל בעקבות הפסקת Wellbutrin - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    17/06/2013

שלום רב,
    קודם כל מומלץ לבדוק שלא מדובר בבעיה רפואית כלשהי שגורמת לעליה במשקל, זאת כמובן בהנחה שאכן אין שינוי תזונתי או שינוי בפעילות גופנית. יש לעבור בדיקה אצל רופא משפחה ולבצע בדיקות נוספות בהתאם להמלצותיו.
    באופן כללי, לא סביר שיש קשר ישיר בין הפסקת התרופה לעליה במשקל, אם כי יתכן שעצם תהליך הפסקת הטיפול מהווה עבורך גורם מלחיץ (כפי שקורה לעיתים קרובות) ומכאן השינויים המתוארים. בכל מקרה, בנוסף להערכת רופא משפחה , יש להתייעץ גם עם הפסיכיאטר המטפל ולפנות ליעוץ של דיאטנית כדי לבחון מחדש את התפריט שלך ולשקול שינויים בו, במידת הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו