הפסקת כדורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת כדורים
    יואב
    27/06/2013

אני מטופל ברסיטל 20 מ"ג כבר 10 שנים עקב התקפי חרדה בעבר. וגם ברספרדל 2 מ"ג עקב טיקים קלים.
    הכדורים גורמים לי לעייפות לא מעטה. אני רוצה להפסיק לקחת את הכדורים.
    שאלתי : האם ייתכן שהמצב יורע עקב הפסקת הכדורים ושנטילתם מחדש לא תעזור כבר ? איך מפסיקים בהדרגה ? בבת אחת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת כדורים

הוספת תגובה

• בהדרגה

שמוליק
    27/06/2013

שלום יואב.

העייפות היא ככל הנראה תופעת לוואי של הריספרדל.

ההחלטה שלך להפסיק את התרופה בגלל תופעות הלוואי שלה היא לגיטימית.

צריך להפסיק בהדרגה. הייתי ממליץ על הורדה של חצי מ"ג לשבוע. בכל אופן, עד שהגוף יתנקה מהרספירדל, תמשיך לסבול מעייפות. זה יכול לקחת כמה חודשים עד חצי שנה.

כמובן שהמצב עלול להתדרדר, וזה יכול גם לקרות אחרי שנים רבות. בכל אופן, אם המצב יתדרדר התרופות יעזרו. מה שחשוב זה שתהיה מודע לכך שיכולה להיות התדרדרות, ושתהיה מוכן לקחת את התרופות עד שהמצב ישתפר, ושיהיה מישהו שאתה סומך עליו שיוכל להעיר לך במקרה כזה.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת כדורים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/07/2013

שמוליק צודק - בהדרגה, לפעמים יש צורך לעשות זאת על פני מס חודשים.
    תמיד יש סיכוי להחמרה וחזרה של המצב.
    לכן חשוב בדיקה עם איש מקצוע והערכה.
    יש לברר את המצב הפסיכולוגי, גופני, סביבתי ( גורמי דחק וכו..) ורק לאחר מכן לשקול הפסקת טיפול כן או לא ...
    בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו