מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיקום לאחר הפסקת תרופותאורן27/06/2013
ד״ר שלום רב, אני שומע שוב ושוב על יתרונותיה של התרופות ואני אפילו נעזרתי מאוד בתקופה מסויימת בתרופה נוירולפטית. הבעיה שמאז שחדלתי מלצרוך תכשירים נוירולפטים (לפני 10 שנים) והושגה הטבה משמעותית במצב הנפשי, לאחר כשנתיים הופיעו לי תופעות פזיולוגיות שלא היו לפני כן. בדיקה מעמיקה הוכיחה כי התרופות הנוירולפטיות שצרכתי גרמו רק לטשטוש והרגעה כללית ולא באמת מחליפות/מאזנות חומרים במוח (מתוך הצהרת פסיכיאטרים) הגעתי למסקנה חד משמעית שהתכשירים הנוירולפטים אינם משנים מצב של ״מחלה״ אלא מסיטות את המתמודד מהקושי הפסיכולוגי המשמעותי שהוא חווה. לכן, כיום אני סובל אך ורק מקושי נוירולוגי בנוסף לקושי פסיכולוגי שלא טופל לפני 15 שנה. האם מגיע לי טיפולים טבעיים כדי לנקות את הגוף מהחומרים ההרסניים ולשקם את עצמי כמו שצריך? יש לציין שהתרופות ייצרו אצלי תופעות נוירולוגיות שלא היו לפני כן וזה לא נכון שאלו תוצר של ״מחלה״. למה אין דיאלוג מכבד בין מטפל למטופל. למה אתם , הפסיכיאטרים סותרים את הנזק המתמשך הפוטנציאלי של התרופות? וגם אם לאו. למה אין מימון של טיפולי שיקום!! טבעיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תראה את חצי הכוס המלאה
שמוליק27/06/2013שלום אורן.
אתה בהחלט צודק בטענותיך.
אני חושב שהאצבע המאשימה צריכה להיות מופנית כלפי מישהו שנמצא מעלך הפסיכיאטרים. הם לא באמת חופשיים לעשות את מה שבאמת טוב כלפי המטופלים.
אם רופא מורה למטופל שסובל מתופעות הלוואי של התרופות להפסיק את הטיפול שלא על פי ההנחיות של משרד הבריאות - הוא מסתכן בכך; בגלל זה אני מעודד מטופלים שסובלים מתופעות הלוואי של התרופות לחשוב על הכיוון הזה.
בהחלט, הטיפול באמצעות קשרים אנושיים הוא העיקר.
אני חושב שכדאי שתראה את חצי הכוס המלאה, שלפחות עכשיו אתה לא סובל יותר מתופעות הלוואי של התרופות.
אני באמת מאחל לך הצלחה רבה וכל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום לאחר הפסקת תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/07/2013אורן מצטער לשמוע על הרגשתך.
אכן לפעמים יש תועות לוואי ואף תופעות בלתי הפיכות, כמו שלפעמים יש בטיפול גופני אחר.
הטיפול החדש בנוגדי פסיכוזה, מוכיח להיות יחסית בטוח, במיוחד כאשר עוקבים ומנטרים באופן מסודר.
כיום ידוד שתרופות חדשות , דור שני .. תורמות לשיקום המוח, הגדלת נפח ( שיפור בקישורים ובחומר הבין תאי) ולאחר תקופה של טיפול אפילו יכולות לתרום לשיפור היכולת החשבתית ( קוגניציה ).
לא ידוע לי על חומר טבעי אשר "מנקה" את הגוף..
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)