התרפקות עזה על העבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התרפקות עזה על העבר
    מיכל
    04/07/2013

מזה מס שנים כמעט מאוזנת מסכיזואפקטיב אך קורה דבר מאוד מוזר בתקופת סטרס יש מצבים מעין מצב של מתרפקת על העבר הילדותי או בנעורים שלי ,פתאום תוקף אותי געגוע עז לאנשים מאותה תקופה שאני לא בקשר בכלל ,כאילו שצריכה להיות לי שליטה על זה,אבל לצערי אין,זה קורה פעמיים שלוש בשנה בפרט בתקופת הדאון והלחץ, מה עושים, אני גם ככה מיואשת, ולא מפסיקה לחפש ולנבור למציאת מטפל או טיפול מתאים ולא יקר, כאילו התמכרתי, על זה אין לי מוצא, ואני כל הזמן מחפשת מאיין יבוא עזרי, עייפה בצורה של התשה מכלום מעש,כותבת ספר אוטוביוגראפי שמציף מצבים לא תמיד נעימים אך אני נחושה לעשות זאת למרות שזה תהליך של הצפה, מה עושים עם געגועים עזים למשהו שבעצם לא יחזור יותר,,זה לא אבדן של מישהו או משהו יקר אבל מה אני אעשה?????????.. האם מישהו מכיר תופעה זו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התרפקות עזה על העבר

הוספת תגובה

• מכיר את התופעה

שמוליק
    04/07/2013

שלום מיכל.

אני מכיר את התופעה הזו על עצמי.

בזמן שהייתי בבית החולים ובזמן שהייתי בדיוק המוגן, הרגשתי שאני לא ממצה את היכולות שלי. רציתי מאוד למצות את היכולות שלי, וגם לי היו געגועים לתקופות מהעבר שבהם חשבתי שמיציתי את עצמי.

אם זה דומה, אז כנראה שהגעגוע האמיתי הוא למיצוי יכולות; וברגע שתהיה אפשרות כזו, זה יכול לעבור.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרפקות עזה על העבר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/07/2013

הפתרון היחיד : פסיכותראפיה דינמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו