מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלמה או רמיסיהאורן05/07/2013
שלום. אובחנתי לפני שנים רבות בסכיזופרניה וכיום, אחרי 10 שנים בלי תרופות, לא חזרו לי סימפטומים סכיזופרניים ברורים והמודעות העצמית שלי דיי השתפרה למעט חרדות דיכאון וכאבים עצביים. ביקשתי מהפסיכיאטרית התייחסות אחרת בטיפול גם מאחר שאני כבר לא מצליח להינות מתרופות אנטיפסיכוטיות וגם מכיוון שבדיקה אצל פסיכיאטר חדש שלא הכיר אותי קבעה שיש לי רק ״הפרעת חרדה״. האם ניתן לשנות את האבחנה לטובת טיפול יעיל יותר? על סמך זה שהשאריות המעטות והיחידות הן ,,חרדות ודכאון״ בלבד?. אני מרגיש שלנוכח המצב החדש, האבחנה הקיימת פוגעת בי ולא מאפשרת לי התקדמות. מעצם נוכחות ההגדרה הקשה אני מאבד עניין לטפל בחרדות הממושכות והנטייה לדיכאון. אני מתעסק בזה ביום יום בצורה שהיא ניכרת ומטרידה. אני משוכנע שאכן מדובר בהפרעת חרדה בלבד עם רגישות יתר לתרופות. יש לציין ש״ציפרלקס״ בלבד, סייע לי באופן בולט וגרם לי לחוש טוב יחסית לאנטיפסיכוטי.. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמצא מטפל טוב
שמוליק05/07/2013שלום אורן.
אני מקווה שהבנתי אותך נכון. אם לא, אז תתקן אותי.
השאלה האם לשנות את האיבחון (או לבטל אותו לגמרי) היא שאלה משנית בחשיבותה.
האיבחון הזה לא אמור ל"לדפוק" אותך בשום דבר.
אם הטיפול שאתה מקבל לא מתאים לך, אז פשוט תחליף מטפל. זה ממש לא משנה מה האיבחון.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאבחון אכן משפיע על הגישה הטיפולית
אורן07/07/2013לצערי. האבחון כן שינה את הגישה הטיפולית. הפסיכיאטרית לה האמינה בי בהרבה בחינות היא התרשמה לא נכון לגבי הסימפטומים שהצגתי וראתה בהם ״תוצר של המחלה״. רק לאחר שפניתי לפסיכיאטרית אחרת שבדקה אותי בלי התיק אז קיבלתי ציפרלקס. מה שלא הסכימה לתת בשום אופן הפסיכיאטרית הקודמת. (היא פשוט אמרה שזה מסוכן לסכיזופרנים). לכן אני משוכנע בכך שהאבחנה משנה את ההתייחסות האובייקטיבית של המטפל. צריך לדעת לבחון מתי הדברים לא קשורים למחלת נפש אלא לתוצר של מצב דחק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שלא הבנתי
שמוליק07/07/2013שלום אורן.
אכן, כמו שאמרת האיבחון בהחלט משפיע על הטיפול. אם מישהו שמתלונן על דיכאון מאובחן כדכאוני, אז כנראה שיתנו לו תרופה אנטי-דיכאונית, אבל אם האיבחון הוא פאזה דיכאונית של מחלה דו-קוטבית (מאניה-דיפרסיה), אז הוא לא יקבל תרופה אנטי-דיכאונית (אולי אם הוא גם מקבל תרופעה אנטי-פסיכוטית שאמורה לאזן).
בכל אופן, אם הפסיכיאטרית השנייה נתנה לך איבחון שנראה לך נכון ומדוייק יותר, אז מה הבעייה לעזוב את הפסיכיאטרית הראשונה, וללכת לפסיכיאטרית השנייה?
כנראה שאיפה שהוא פיספסתי משהו...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה או רמיסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/07/2013יש צורך להיות במעקב מסודר, לנסות לשלב טיפול בשיחות.
בדר'כ - החלמה נחשבת - לאחר שנתיים ללא טיפול וללא חזרת סימנים או אשפוז.
מדד הזמן היינו המרכייב החשוב ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)