מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעה מוזרה ומפחידמ05/07/2013
שלום ד"ר,מילדות סבלתי מבעיות נפשיות בעיקר חרדות ואף אושפזתי במחלקת נוער בנהריה ,כיום אני בן 20 הפסיכאטר האחרון חושד שיש לי תהליך של פסיכוזה ואני אמור לעשות מבחן פסיכודיאגנוזי, בחודש האחרון אני סובל ממשהו מוזר ומפחיד , נגיד כשאני מסתכל על חפצים ועל סתם על הסביבה מכוניות, בגדים וכ'... הראש שלי והמחשבה כאילו לא טופסים את זה, כאילו אני בוחן כל דבר , ואני מקבל חרדה כזאת, מצד אחד אני מודע שפלאפון זה פלאפון אני יענה שמתקשרים וידבר ויראה נורמלי , מצד שני אני מרגיש כאילו זה לא אמיתי כזה והרגשה של חרדה, משהו מאד מוזר. דוגמה נוספת נגיד התיק האישי , אני יודע שזה תיק ואני יארוז ויכניס חפצים לתיק כשאני צריך ללכת אבל כשאני מסתכל על התיק שמונח על הכיסא אני פתאום מסתכל עליו הרבה ומרגיש חרדה כזאת וכאילו המוח רדום כזה, ד"ר אני מאד מקווה שהצלחתה לבין משהו מזה... פניתי למיון בעקבות זה ושלחלחו אותי הביתה עם מרשם ל אסיבל, ד"א אני חושב שזה התחיל לאחר ששתיתי יותר מדי אלכוהול. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה עם התחושות שלך
צבי06/07/2013זה נראה כמו דראליזציה ודפרסונליזציה שבהחלט יכולים לנבוע משימוש מופרז באלכוהול או אפילו שימוש חד פעמי בסמים, אבל זה אמור לעבור לאט לאט עם הזמן אם מקיימים אורך חיים בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה מוזרה ומפחיד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/07/2013בהחלט השאלה המרכזית האם מדובר בתהליך סכיזופרני או לא?
זה רק בבדיקות חוזרות ועל ציר הזמן ( במהלך תקופה של חודשים - שנים, בדיקות של רופא שמכיר ועוקב..)
יש לשלול בעיה אורנית, בדיקות דם, הדמייה של המוח.
יש לשלול בעיה ניורולוגית, האם יש שיכחה לפעמים , אי שליטה , נטייה לתנועות אוטומטיות וכו...
מה עושים ?
ראשית יש לפנות לרופא המשפחה שיארגן את תוכנית הבירור
בדיקת פסיכיאטר
בדיקת ניורולוג לפי הצורך
בדיקות דם
הדמייה - CT מח לשלילת בעיה אורגנת ( לפי שיקול רופא מטפל)
מבחן פסיכודיאגנוסטי בהחלט יכול לתרום
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)