מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופותגידי06/07/2013
מה אמורות התרופות לסכזופרניה לעשות ?
אם זה הקלה לסיפטומים ולא למחלה עצמה אז למה לקחת ?
ומה עם זה שהתרופות הם כימיקלים ידוע שזה לא בריא למוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שמוליק07/07/2013שלום גידי.
תרופות אנטי-פסיכוטיות חוסמות קולטנים של דופאמין.
בזמן שנמצאים בפסיכוזה, ישנה הפרשה מוגברת של דופאמין, והמחקרים מראים שכאשר מפחיתים את ההפרשה של הדופאמין, זה מרגיע.
באמת זה לא מרפא את ה"מחלה" כי ה"מחלה" היא בעייה רגשית והבעייה הרגשית היא זו שגורמת להפרשה מוגברת של דופאמין, וההפרשה המוגברת של דופאמין איננה בעייה העומדת בפני עצמה.
לתרופות האלה ישנם תופעות לוואי קשות, ואכן, בהרבה מהמקרים הנזק עולה על התועלת.
טיפול עם הבעייה הרגשית הוא ממש לא ע"י תרופות, אלא ע"י שיחות C.B.T., פסיכודרמה וכיו"ב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדים לנכונות הדבר
גידי08/07/2013האם יש משהו שמבטיח את זה שברגע שאני מפסיק את הכדור אני לא חוזר לפסיכוזה ?
אני חושב שלא .
מצד שני אני קורא פה על אנשים שקיבלו במשך שנים טיפול אנטי פסיכוטי ללא הטבה .
ובכלל כדור אחר לגמרי שינה את התמונה . מתמיהה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/07/2013המטרות הראשיות של התרופות כיום:
1. הפסקה ומניעת מצבים פסיכוטים.
2. לשפר את הסימנים השליליים ( מצב רוח, מוטיבציה, רצייה ותפקוד..)
ככל הידוע לנו, לאורך זמן תחת טיפול בתרופה חדשה , יש סיכוי לשיפור היכולת הקוגנטיבית- חשיבתית של המטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)